Γιάνης Βαρουφάκης στο MyPortal.gr(vid): Για τη Βενεζουέλα: Δεν υπάρχει καλή κρατική καταστολή διαδηλώσεων. Όποιος καταστέλλει με τη βία διαδηλωτές είναι καταδικαστέος και πρέπει να πέσει.

Ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ελλάδος και νυν μέλος της συντονιστικής επιτροπής του DIEM25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλάει στο MyPortal.gr WebTV και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά.

Με αφορμή την παρουσίαση του πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25 στη Θεσσαλονίκη την οποία επέλεξαν ως αφετηρία, ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας και συγγραφέας, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλάει για τη νύχτα του δημοψηφίσματος και το κλείσιμο των τραπεζών, για συμφωνημένο σχέδιο πριν τις εκλογές με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για τις σχέσεις με τον άλλοτε στενό του φίλο Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αποκαλύπτει διαλόγους του με τον Πόλ Τόμσεν και την Κριστίν Λαγκάρντ, εκφράζει τη συμπόνοια του στην Αν.Μέρκελ, αποκαλεί τον Γ.Ντάιστελμπλουμ αποκρουστική μαριονέτα, ενώ δεν αποφεύγει να σχολιάσει τη στάση του Β.Σόιμπλε απέναντί του και τη σχέση που αναπτύχθηκε μετά την πρώτη ψυχρή συνάντηση τους.

Αφηγείται τη νύχτα που συνέταξε την παραίτησή του και τον διάλογο με την κόρη του, ενώ εξομολογείται που πήγαν τα πολύχρωμα πουκάμισα.

No Comments Yet

Comments are closed