Για μια Θεσσαλονίκη που αξίζουμε, μια Θεσσαλονίκη Πρώτη

Στη ζωή συχνά βρισκόμαστε μπροστά σε αποφάσεις, στο να πούμε ένα «ναι» ή ένα «όχι». Κάποιες φορές τις αποφάσεις αυτές τις παίρνουμε ενστικτωδώς, αφού πρώτα έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που εμπιστευόμαστε, μας εμπνέουν, μας δίνουν δύναμη και ελπίδα να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε. Η γνωριμία μου με τον Πέτρο Λεκάκη, τον Πέτρο για τους περισσότερους από εμάς, με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι μένοντας απλά στην απαξίωση της δημοτικής αυτοδιοίκησης ουδέν πρόκειται να βελτιωθεί, ουδέν πρόκειται να αλλάξει. Αν όλοι μας δεν αναλάβουμε δράση για να κάνουμε την πόλη μας Πρώτη και να βελτιώσουμε την ποιότητα της καθημερινότητας μας, όλα τα κακώς κείμενα θα μείνουν ως έχουν.

Μία από όλους αυτούς που μένανε στην κριτική ήμουν και εγώ. Μέχρι που ήρθε η πρόταση του Πέτρου και το όραμα του για τη Θεσσαλονίκη μας και είπα ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΩΣ ΕΔΩ. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι μας δράση. Πρέπει να αναλάβω δράση και εγώ! Το δικό μου «ναι» λοιπόν στην πρόταση του Πέτρου Λεκάκη να είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Πρώτη» ήρθε αβίαστα, ως μια επιλογή και απόφαση που είχε ληφθεί υποσυνείδητα καιρό πριν.

Γιατί με τον Πέτρο όμως; Γιατί γνωρίζω την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη, τα όσα προσέφερε ως αντιδήμαρχος, το ότι πονάει την πόλη, όπως την πονάει ο καθένας από εμάς. Ο δεύτερος είναι ότι ο συνδυασμός είναι πραγματικά ανεξάρτητος, δίχως κομματικά χρίσματα και εξαρτήσεις. Ένας συνδυασμός από την αυτοδιοίκηση, για την αυτοδιοίκηση. Από την κοινωνία, για την κοινωνία. Υπάρχει όμως και ακόμη μια αιτία. Η Θεσσαλονίκη για εμένα είναι πόλη επιλογής, πόλη που εκ πρώτης όψεως με συνεπήρε, ήρθα στη Θεσσαλονίκη ούσα φοιτήτρια και δεν μπόρεσα ποτέ να φύγω. Ζω στη Θεσσαλονίκη 19 χρόνια.

Εδώ σπούδασα, εδώ ωρίμασα, εδώ γέλασα εδώ, έκλαψα, εδώ αγάπησα. Εδώ δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά. Την αγαπώ αυτήν την πόλη. Δικηγόρος στο επάγγελμα, αν κάτι ξέρω καλά, είναι να εντοπίζω το πρόβλημα, να το αντιμετωπίζω και να το επιλύω. Θέλω να ζω καλύτερα, θέλω να προσπαθήσω και εγώ για αυτό. Θέλω να περπατώ σε πιο καθαρούς δρόμους, θέλω να μετακινούμαι με το αυτοκίνητο ή με τις συγκοινωνίες σε ανθρώπινες συνθήκες, θέλω ελεύθερους χώρους, κοινωνικές δομές και ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους, θέλω ασφάλεια, θέλω φως, θέλω χαμόγελα.

Όλα αυτά δεν είναι απαιτήσεις ή δώρα. Είναι δικαιώματα. Τα αξίζουμε. Στη «Θεσσαλονίκη Πρώτη» συναντώνται άνθρωποι με εμπειρίες, άνθρωποι νέοι, άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν και να προσφέρουν στην πόλη τους. Άνθρωποι με ταυτότητα, με τη δική τους κοινωνική και επαγγελματική πορεία. Μας γνωρίζετε καλά και σας γνωρίζουμε. Δεν βγήκαμε μέσα από κάποιο κομματικό γραφείο. Είμαστε κομμάτι αυτής της πόλης. Μια από αυτούς είμαι και εγώ, μια από εσάς. Και ζητώ τη στήριξή σας με τη ψήφο σας στη «Θεσσαλονίκη Πρώτη» και στο πρόσωπο μου. Σας ζητώ να μου δώσετε τη δυνατότητα να είμαι η φωνή σας, η φωνή του πολίτη της Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εντέλει αυτό είναι οι δημοτικές εκλογές. Η καθημερινότητά μας, η δύναμή μας, η αυτοδιοίκησή μας, η φωνή μας. Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να χαθεί.

* Η Ελευθερία Στεργίου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό “Θεσσαλονίκη Πρώτη” του Πέτρου Λεκάκη

No Comments Yet

Comments are closed