Γέννησε η 39χρονη ασθενής με κορωνοϊό- Αρνητικό στον ιό το πρώτο τεστ του μωρού

Καλά στη υγεία του είναι το μωράκι που έφερε στον κόσμο η 39χρονη κοπέλα από τη Βέροια που είχε μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε το Νοσκομείο.

Το μωρό υπεβλήθη σε πρώτο τεστ για τον ιό το οποίο ήταν αρνητικό και αναμένεται το 2ο αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νοσκομείου

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο μας 39χρονη επίτοκος από τη Βέροια, η οποία ήταν θετική για λοίμωξη με COVID-19. Λόγω μειωμένων εμβρυϊκών κινήσεων, εισήχθη στην αίθουσα τοκετών της Β΄ Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής (σε ορισθέν χειρουργείο για ύποπτα ή επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19) στις 2/8/2020 για διενέργεια καισαρικής τομής.

Στις 3/8/2020 και ώρα 1.00 πμ γεννήθηκε νεογνό θήλυ, βάρους 3.200 gr το οποίο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών της Α΄ Νεογνολογικής Κλινικής ΑΠΘ.

Στο νεογνό έγινε τεστ COVID-19 το οποίο είναι αρνητικό και αναμένεται το 2ο αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου από το ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ».

Η λεχωϊδα νοσηλεύεται σε πολύ καλή κλινική κατάσταση στη Β΄ Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει το Ιατρικό, Μαιευτικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό της Β΄ Μαιευτικής/Γυναικολογικής κλινικής καθώς και της Α΄ Νεογνολογικής Κλινικής/ΜΕΝΝ για την άμεση, σωστή και επιστημονικά άρτια αντιμετώπιση του περιστατικού.
ΕΚ

No Comments Yet

Comments are closed