Γαλλική τάρτα μήλου

Περιγραφή

Εύκολη τάρτα, νόστιμη και εντυπωσιακή σε εμφάνιση!

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη βάση

  • 255 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 170 γρ. κρύο βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κομματάκια
  • 1/2 φλ. κρύο νερό

Για τα μήλα

  • 4 μήλα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κρύο βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κομματάκια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • λίγη μαρμελάδα βερίκοκο

Πώς το κάνουμε:

  1. Bάλτε στο multi το βούτυρο μαζί με αρκετό από το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και πατήστε το κουμπί 3-4 φορές ώστε να γίνει το βούτυρο πολύ μικρά κομματάκια. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ, προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και αφού το ανακατέψετε ρίξτε και το νερό. Ζυμώστε και αφού ενωθούν τα υλικά και έχετε μια ζύμη που κολλάει λίγο, τυλίξτε την σε μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Αφού περάσει η 1 ώρα, ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τοποθετήστε την σε φόρμα για τάρτες με λαδόκολλα στον πάτο. Ξαναβάλτε την στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τα μήλα.
  3. Κόψτε τα μήλα στη μέση, αφαιρέστε κοτσάνια και κουκούτσια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες (ρίχνοντάς τα σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν).
  4. Βγάλτε την φόρμα από το ψυγείο και τοποθετήστε τις φέτες μήλου έτσι ώστε η μία φέτα να μισοσκεπάζει την άλλη.
  5. Πασπαλίστε τα μήλα με την ζάχαρη και την κανέλα και βάλτε τα κομματάκια βουτύρου διάσπαρτα σε όλη την επιφάνεια.
  6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει γύρω γύρω η ζύμη.
  7. Μόλις την βγάλετε από τον φούρνο, αλείψτε την με την μαρμελάδα.

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Την μαρμελάδα την ζεσταίνουμε και την περνάμε από σήτα ώστε να μην έχει κομματάκια φρούτου μέσα και να απλώνεται εύκολα.
  • Μπορείτε να αφαιρέσετε την φλούδα από τα μήλα. Εγώ την άφησα γιατί τα μήλα που χρησιμοποίησα ήταν κόκκινα και το αποτέλεσμα είναι πιο εντυπωσιακό.
  • Την συνταγή την βρήκα στο Food Network.
No Comments Yet

Comments are closed