Οι γαλάζιες ανατροπές στη Β’ Θεσσαλονίκης –Στο δρόμο για τις τριπλές κάλπες

Ανατροπές φέρνει στο στρατόπεδο της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης, το ισχυρό πλέον ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα τον Μάιο του 2019 οι εθνικές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Και αυτό διότι δεν είναι λίγα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κληθούν να αποφασίσουν αν θα πολιτευθούν στις βουλευτικές ή τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές.

Σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης, διαμορφώνεται αρχικά από δύο σταθερές. Οι εν ενεργεία βουλευτές, η επανεκλογή των οποίων δεν αμφισβητείται. Ο πρώην υπουργός Θόδωρος Καράογλου, που είχε κόψει το νήμα πρώτος στην τελευταία και όχι μόνο εκλογική αναμέτρηση, και ο Σάββας Αναστασιάδης. Ο πρώην υφυπουργός Υγείας και γενικός γραμματέας Συντονισμού στις κυβερνήσεις Σαμαρά, Δημήτρης Βαρτζόπουλος θα είναι ξανά υποψήφιος και αυτή τη φορά εμφανίζεται έτοιμος να διεκδικήσει την 3η έδρα που αναμένεται να λάβει η ΝΔ στην εν λόγω περιφέρεια. Νέα δεδομένα ωστόσο μπορεί να δημιουργήσει η κάθοδος στις εκλογές του δημάρχου Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη, που συζητείται έντονα, και μπορεί να αποτελέσει μια εξέλιξη game changer καθώς και λόγω της θέσης του στην ΚΕΔΕ συγκεντρώνει ευρύτερα πολιτικά χαρακτηριστικά. Στο παιχνίδι όμως εμφανίζουν δυναμική και δύο νέοι πολιτικοί: ο Κώστας Ευθυμίου, γνωστός στα πολιτικά πράγματα της Θεσσαλονίκης ως διευθυντής του γραφείου του Γιώργου Σαλαγκούδη, εμφανίζει ιδιαίτερη κινητικότητα και το όνομά του συζητείται έντονα στην πρώτη του εμφάνιση στα κοινά ενώ ιδιαίτερη κινητικότητα επιδεικνύει και η Ανατολή Κωνσταντινίδου, πρώην αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη, που θα είναι εκ νέου υποψήφια σε μια δύσκολη για τις γυναικείες υποψηφιότητες περιφέρεια, την οποία όμως γνωρίζει καλά.

Στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να είναι και οι Θεοφάνης Παππάς, που παραιτήθηκε από αντιπεριφερειάρχης επί τούτου, και ο δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη Πάρης Τσογκαρλίδης, Όπως και ο Κώστας Φωτίου, του περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ερωτηματικό παραμένει αν θα είναι υποψήφια στη Β’ Θεσσαλονίκης ή σε άλλη περιφέρεια και η εκ μεταγραφής απο το Ποτάμι βουλευτής, Κατερίνα Μάρκου.

No Comments Yet

Comments are closed