Γ. Ζαββός: Οι τράπεζες θα αποτελέσουν λύση του προβλήματος στην κρίση του κορωνοϊού

Η εποπτική ευελιξία και τα μέτρα στήριξης των τραπεζών δεν αποσκοπούν απλώς στην ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος, αλλά στην επαρκή στήριξή του, έτσι ώστε τα πιστωτικά ιδρύματα να υποστηρίξουν με τη σειρά τους επαρκώς την ελληνική οικονομία. Αυτό είναι στην προκειμένη περίπτωση το ζητούμενο. Επομένως, αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι τράπεζες δεν αποτελούν μέρος του προβλήματος, αλλά μέρος της λύσης του προβλήματος.

Τα παραπάνω αναφέρει, σε σήμερινή του συνέντευξη στο Capital.gr, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γεώργιος Ζαββός, επισημαίνοντας ότι η κρίση του κορωνοϊού δεν έχει πλήξει τη σταθερότητα και τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους καταθέτες.

Ο κ. Ζαββός επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επιστρατεύσει όλα τα αναγκαία μέσα, ώστε να επιτύχει τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που πλήττονται από την κρίση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ωστόσο, όπως τονίζει, τα μέτρα που λαμβάνονται, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν γενική άφεση χρεών και η χορήγηση των διευκολύνσεων δεν θα γίνεται αδιακρίτως.

«Σχεδιάζουμε τη στρατηγική αναχαίτισης και εξόδου από την κρίση, με την αναγκαία αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία της χώρας μας. Θα χρειαστεί χρόνος, προσπάθεια και συνέπεια από όλους μας. Την πολιτεία, τις τράπεζες οπωσδήποτε και τον επιχειρηματικό κόσμο. Η κάθε κρίση επιφέρει συνήθως νέες προκλήσεις. Καινούργια εργαλεία πολιτικής διαχείρισης, νέες πιθανόν ευκαιρίες αναδιάρθρωσης», αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών.

Από την επόμενη μέρα της κάμψης της κρίσης, θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα να συνεχίσει κανονικά ο «Ηρακλής», όπως αναφέρει ο κ. Ζαββός, τονίζοντας ότι η εξάλειψη των «κόκκινων δανείων», με οποιοδήποτε μέσο, συνιστά κορυφαίο και πάγιο στόχο της ελληνικής κυβέρνησης.

πηγή: capital.gr

No Comments Yet

Comments are closed