Γ. Βρούτσης: Δεν έπρεπε να διακοπεί το πρωτάθλημα

«Δεν έπρεπε να διακοπεί το πρωτάθλημα, έπρεπε να επιβληθούν οι νόμοι, οι οποίοι προβλέπονται, οι νόμοι που έχει ψηφίσει αυτή η κυβέρνηση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Ιωάννης Βρούτσης μιλώντας  στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Σχετικά με τα επεισόδια στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής στη Τούμπα, ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «πετάει την μπάλα στην εξέδρα και η διακοπή του πρωταθλήματος είναι μία κίνηση αντιπερισπασμού. Αυτή τη στιγμή η Πολιτεία διαθέτει και νόμους που έχει βάλει η σημερινή κυβέρνηση. Να εφαρμοστούν οι νόμοι. Δεν μπορεί στο όνομα μίας προσωπικής σχέσης φιλίας του πρωθυπουργού με τον κ. Σαββίδη […] να προσπαθεί να κάνει μία οριζόντια αντιμετώπιση σε ένα ζήτημα το οποίο είναι ένα πρόβλημα που αφορά μία συγκεκριμένη διεξαγωγή αγώνα στη Θεσσαλονίκη».

«Χρειάζονται συνεχώς βελτιωτικές κινήσεις, αλλά εδώ είναι μία κίνηση πανικού και μία κίνηση απαράδεκτη, που προσπαθεί οριζόντια να κάνει διάχυση των ευθυνών σε όλους και όχι να επιβάλει τις ευθύνες διά μέσου των ποινών που προβλέπονται από τους υφιστάμενους νόμους- είναι κοροϊδία και αντιπερισπασμός του ΣΥΡΙΖΑ, η δεύτερη φορά που διακόπτει το πρωτάθλημα», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ στη συνέχεια.

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis, τα νεότερα στοιχεία στην υπόθεση Novartis αλλά και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος κάλεσε τη ΝΔ και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δώσουν απαντήσεις πάνω σε αυτά, ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι «Η απάντηση δόθηκε, ουσιαστικά και το αίτημα του κ. Τζανακόπουλου ήταν ένα μπούμερανγκ, γιατί αυτογελοιοποιήθηκε η κυβέρνηση με τα νέα στοιχεία. Τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν ήταν στοιχεία, μέσα από τα οποία προσκαλούσε η Novartis τον κ. Σαμαρά, να πάει στην Ελβετία να συναντηθεί με τη Novartis το 2014 και υποτίθεται ότι ο κ. Σαμαράς -σύμφωνα πάντα με τον κουκουλοφόρο μάρτυρα- είχε πάρει μία τροχήλατη βαλίτσα το 2013. Φανταστείτε τώρα να έχει χρηματιστεί ένας υπουργός το 2013 και να έρχεται η εταιρεία που τον χρημάτισε να τον καλεί να γνωριστούνε το 2014».

Σε ό,τι αφορά στο καθεστώς προστασίας των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, ο τομεάρχης της ΝΔ επανέλαβε ότι «η πλευρά της μειοψηφίας στην εξεταστική προανακριτική επιτροπή έχει ζητήσει κατ΄ επανάληψη, αφού έχει ανακριτικά καθήκοντα, να έλθουν οι συγκεκριμένοι μάρτυρες να καταθέσουν ενώπιος ενωπίω, έστω και με κουκούλα, έστω και χωρίς να αναφερθεί το όνομά τους», καθώς, «κατηγορούν για χρηματισμό, που δεν έχουν δει, που δεν έχουν στοιχεία, απλά με τη λογική του «άκουσα, είδα, μου είπαν» και αυτά είναι τραγικά πράγματα για την πολιτική ζωή του τόπου, είναι γελοιότητες και οδηγούν σε ολισθηρό δρόμο».

Με αφορμή την κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Επιτροπή, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως «Χθες βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε στην επιτροπή ότι διώκεται ο κ. Βενιζέλος για τις πολιτικές του απόψεις και όχι για τίποτε άλλο, γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει το ζήτημα ότι αυτή τη στιγμή το κράτος δικαίου γκρεμίζεται, γιατί αυτό, λέει, ότι ποινικοποιείται η πολιτική άποψη. Είναι τρομακτικά πράγματα αυτά για τη Δημοκρατία μας».

 

No Comments Yet

Comments are closed