Γ.Μπουτάρης: Γιατί ψήφισα Μητσοτάκη στις εκλογές αλλά ποτέ τον Τσίπρα

«Δεν επιδιώκω καμία απολύτως πολιτική θέση, ό,τι είχα να κάνω το έκανα στην πολιτική», επανέλαβε σήμερα απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο τέως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης fm100 ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ψήφισε Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς, όπως είπε, εκτίμησε, το σχέδιό του:

«τον Μητσοτάκη τον ξέρω από παλιά. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, είναι ένας άνθρωπος ακούραστος, έχει ξεκάθαρο μυαλό, τον ψήφισα στις τελευταίες εκλογές, το λέω χωρίς να ντρέπομαι, τον ψήφισα γιατί πιστεύω πως ήταν το αντίβαρο της ταλαιπωρίας που υποστήκαμε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως αν και αρχικά πίστεψε σε αυτόν στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει ψηφίσει ποτέ ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα:

«Στην αρχή πίστευα στον Τσίπρα, πίστευα ότι είχε τη δυνατότητα να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Αλλά λίγο η οικονομική κρίση λίγο ο Βαρουφάκης τα έκαναν μαλιά κουβάρια. Ο Τσίπρας την τελευταία στιγμή κατάφερε και κατάλαβε σε ποιον κόσμο ζει. Διότι ο κόσμος δεν είναι αυτός που θέλεις εσύ, αλλά αυτός που είναι γύρω σου. Κατάλαβε ότι για να χτυπήσεις το ‘σύστημα’ δεν είναι τόσο απλό. Όμως αυτή ήταν η λογική του Τσίπρα και της παρέας του, να χτυπήσουν το ‘σύστημα’. Αλλά δεν χτυπιέται εύκολα το ‘σύστημα’. Ή θα πρέπει να προσαρμοστείς και σιγά σιγά σαν Δούρειος Ίππος να το χτυπήσεις ή θα φας τα μούτρα σου».

Ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε ακόμα και για τη δυσκολία του στο να προσαρμοστεί στη νέα του καθημερινότητα μετά την αποχώρησή του από τη θέση του δημάρχου:
«Το πρώτο σοκ ήταν όταν μάζεψα τα πράγματά μου. Στη συνέχεια προσπάθησα να αποτοξινωθώ απ’ ό,τι έκανα τα προηγούμενα εννέα χρόνια. Τότε ξυπνούσα το πρωί και ήξερα τι είχα να κάνω για τους επόμενους έξι μήνες. Μετά τον Αύγουστο, πέρυσι, ξυπνούσα και έλεγα ‘τι έχω να κάνω σήμερα;’. Αυτό δημιουργεί και ένα αίσθημα κατάθλιψης, ας πούμε, αλλά επειδή δεν είμαι καταθλιπτικός τύπος προσπαθώ να το διασκεδάσω. Έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα περισσότερα βιβλία απ’ όσα έχω διαβάσει τα τελευταία δέκα χρόνια».

Ερωτηθείς στην άποψη που έχει για τα έως τώρα πεπραγμένα της Διοίκησης Ζέρβα, ο τέως Δήμαρχος δηλώνει:

«δεν θέλω να κρίνω οτιδήποτε γίνεται παρ’ όλο που ορισμένα πράγματα με ενόχλησαν, με ενόχλησαν που δεν συνεχίστηκαν, όπως για παράδειγμα η περαιτέρω πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας, η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, τα πασαλάκια που ξηλώνονται κ.ο.κ. Όμως, κάθε δήμαρχος έχει την προσωπικότητά του, έχει το όραμά του για την πόλη, δεν είμαι εγώ εκείνος που θα κρίνω τώρα την δημαρχία Ζέρβα. Ας κάνει ό,τι σκέφτεται να κάνει, ας τα πει όμως και τι σκέφτεται να κάνει κι όχι μόνο γενικόλογα, ‘τι ωραία που θα ‘ταν να ήταν ωραία η πόλη’ κι από κει και πέρα ο κόσμος θα τον κρίνει στις επόμενες εκλογές. Δεν είναι στη δική μου αρμοδιότητα να κρίνω τον διάδοχό μου».

Ο Γιάννης Μπουτάρης είπε ακόμα ότι αναμένεται νέα συνάντηση υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για το Μουσείο Ολοκαυτώματος, ενώ αναφέρθηκε και στα σχέδιά του για την ίδρυση της «κιβωτού του ελληνικού αμπελώνα και οίνου» στο Τατόι που, όπως είπε, αποτελεί ένα παλιό του όνειρο.

No Comments Yet

Comments are closed