Γ. Μαγκριώτης: Μόνο με εξουσιοδότηση της Βουλής η υπογραφή της συμφωνίας

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαγκριώτης σχολιάζει τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγκριώτης υποστηρίζει πως η συμφωνία για το Σκοπιανό δεν είναι καλή, επισημαίνοντας πως «εάν η κυβέρνηση και τα κόμματα θέλουν να τηρήσουν και το γράμμα και το πνεύμα του συντάγματος, θα πρέπει η συμφωνία να μην υπογραφεί χωρίς ειδική εξουσιοδότηση από τη Βουλή».

Ακόμη, ο πρώην υπουργός τονίζει στην ανάρτηση του πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα για ένα θέμα μείζονος σημασίας χωρίς τη δεδηλωμένη της Βουλής για το θέμα αυτό. Η υπογραφή της κυβέρνησης δεσμεύει τη χώρα διεθνώς, ανεξαρτήτως εάν αργότερα το ελληνικό Κοινοβούλιο την εγκρίνει ή όχι. Η έγκριση του ελληνικού Κοινοβουλίου αφορά μόνο εσωτερικά τη χώρα.

Καταλήγοντας, ο κ. μαγκριώτης επισημαίνει πως «την πρωτοβουλία πρέπει να την πάρει η κυβέρνηση∙ εάν δεν το πράξει εγκαίρως και πριν από την υπογραφή του πρωθυπουργού στις Πρέσπες, πρέπει να το κάνουν τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Οι στιγμές είναι οριακές και δεν χωρούν ολιγωρίες και δεύτερες σκέψεις προσωπικών επιλογών». 

No Comments Yet

Comments are closed