Γ. Κουμουτσάκος: «Εθνικιστική ρητορεία και ανάλογες ενέργειες είναι αυτό που θα περιμένουμε από την Τουρκία το επόμενο διάστημα»

Την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τις τελευταίες δηλώσεις και στάσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Ο Ερντογάν τον τελευταίο καιρό έχει μια υπερβολική αυτοπεποίθηση, αλλά δεν είναι μόνο αυτό έχει ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για την Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm ο κ. Κουμουτσάκος.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «Η εθνικιστική ρητορεία, η όλο και πιο σκληρή αλλά και κινήσεις και ενέργειες που θα υποστηρίζουν αυτή την ρητορεία, είναι αυτό που θα περιμένουμε από την Τουρκία το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτό Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό το νέο περιβάλλον έντασης. Η Τουρκία περιβάλλεται αυτή τη στιγμή μόνο από προβλήματα και εντάσεις».

«Δεν έχουμε να κάνουμε με μια νευρική Τουρκία, έχουμε να κάνουμε με μια συνειδητά και στρατηγικά επιλεγμένη συμπεριφορά και πολιτική για τα επόμενα χρόνια», υποστήριξε στο τέλος, ο κ. τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

No Comments Yet

Comments are closed