Γ.Καραγιάννης στο MyPortal.gr (vid): Δεν θεωρώ ότι η Τουρκία λειτουργεί με ηρεμία ή στρατηγική, βρίσκεται σε σύγχυση

 

Το επόμενο διάστημα η χώρα μας πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα» υπογραμμίζει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Β´ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Γιάννης Καραγιάννης σε συνέντευξή του στο MyPortal.gr

Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρεται στα εθνικά θέματα, σημειώνει τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και απαριθμεί τις προτεραιότητες της ΝΔ.

Ο κ.Καραγιάννης επισημαίνει ότι η ΝΔ επιδιώκει τις μέγιστες πολιτικές και κοινοβουλευτικές εγκλήσεις. Στην περίπτωση αυτοδυναμίας για τη ΝΔ, σημειώνει ότι η δέσμευση του κ.Μητσοτάκη είναι να έρθει σε επαφή με τα κόμματα εκείνα που διαπιστώνεται ότι υπάρχει κοινή γραμμή και συμπόρευση.

«Δεν τίθεται θέμα 7ήμερης εργασίας. Ήταν όλα fakenews του ΣΥΡΙΖΑ που στόχευαν στο να διαστρεβλώσουν τα λόγια του κ.Μητσοτάκη» ξεκαθαρίζει ο υποψήφιος βουλευτής ενώ συμπληρώνει ότι στόχος της ΝΔ είναι να ενισχύσει τον Έλληνα εργαζόμενο, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, να απεγκλωβίσει τους Έλληνες που απασχολούνται με προγράμματα μερικής απασχόλησης, μια συνέπεια φτωχοποίησης της χώρας.

Ωστόσο ο κ.Καραγιάννης τονίζει ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισαν ότι φέτος δεν θα υπάρξει θερμή περίοδος για τη Βουλή. Η Βουλή θα τρέξει βασικά νομοσχέδια, επισημαίνει αναφερόμενος σε μια σειρά από αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να λειτουργήσει το κράτος. Χαρακτηρίζει δε κρίσιμα νομοσχέδια αυτά για τη Δημόσια Υγεία, την Ασφάλεια, την Παιδεία, τον «Κλεισθένη» και γενικότερα μιλά για την αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή είναι στο χειρότερο σημείο».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο Γ. Καραγιάννης αναφέρεται στη «Συμφωνία των Πρεσπών», σημειώνοντας ότι αυτή «Προσέβαλε τους Έλληνες, παραχώρησε χωρίς εθνική συνείδηση το θέμα της Γλώσσα, της Εθνικότητας και της Ιθαγένειας στο κράτος των Σκοπίων. «Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που δεν είναι τόσο απλά και διαδικαστικά όπως το σήμα και η ονομασία ακόμα και τα ελληνικά προϊόντα με αυτό το brand name. Αυτά προέκυψαν από τον πυρήνα της συμφωνίας», υπογραμμίζει ο Γ. Καραγιάννης.

Αναφερόμενος στις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις αυτήν την περίοδο ο κ. Καραγιάννης εκφράζει την άποψη ότι «το επόμενο διάστημα η χώρα μας πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα» προσθέτοντας ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε σύγχυση και είναι στριμωγμένη…». Σημειώνει ότι η απάντηση στις όποιες βλέψεις και κινήσεις της τουρκικής πλευράς αναφορικά με την κυπριακή είτε ελληνική ΑΟΖ για γεωτρήσεις θα πρέπει να είναι αποφασιστική, σημειώνοντας παράλληλα ότι «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι προσβολή και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΕΕ πέρα από την προσβολή του διεθνούς δικαίου και του κράτους της Κύπρου».

No Comments Yet

Comments are closed