Γ. Αμανατίδης: Προχωρούμε στην αποκατάσταση των αδικιών, υλοποιούμε τα αντίμετρα

«Προχωρούμε στην αποκατάσταση των αδικιών, υλοποιούμε τα αντίμετρα» τόνισε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του Σύριζα Γιάννης Αμανατίδης.

Για το Μακεδονικό επεσήμανε μιλώντας σήμερα στον Real FM Θεσσαλονίκης και τον Λάζαρο Θεοδωρακίδη ότι «είναι θέμα της γειτονικής μας χώρας που ή θα ψηφίσει τώρα τις συνταγματικές αλλαγές ή θα πάει σε πρόωρες εκλογές» προσθέτοντας ότι «είναι μεγάλα τα διλήμματα που μπαίνουν στους βουλευτές της ΠΓΔΜ και πως βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων».

Σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού ανέφερε πως «οι προϋπολογισμοί όλων των κρατών μελών κατατέθηκαν χθες στις Βρυξέλλες. Το βασικό σενάριο είναι όχι μόνο να μην γίνει περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις επικουρικές συντάξεις αλλά να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις για την αποκατάσταση των αδικιών. Είχαμε και τη συνάντηση Τσακαλώτου με την κ. Λαγκάρντ και πιστεύω θα έχουμε μια θετική κατάληξη στα τέλη Οκτωβρίου. Ουσιαστικά, προχωράμε στα αντίμετρα στην κατεύθυνση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ».

Ερωτηθείς, ξανά, για τη συμφωνία των Πρεσπών και το Plan B του Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ απάντησε: «Για την κυβέρνηση υπάρχει ένα Plan, που δεν είναι άλλο από τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ή θα υλοποιηθεί ως έχει ή δεν θα προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία της Π.Γ.Δ.Μ. για ΝΑΤΟ και Ε.Ε.»

«Πολιτικές διαφορές υπάρχουν αλλά έχουμε και πολιτική συμφωνία να βγάλουμε τη χώρα από την επιτροπεία, κι αυτό το καταφέραμε, ενώ έχουμε μπροστά μας την υλοποίηση των αντιμέτρων.Σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν για τους εργαζόμενους από το 2010. Κι έφεραν πιο νωρίς την εκλογή του ΠτΔ για να κάνουν πράξη την αριστερή παρένθεση αλλά δεν τους «βγήκε». Ο κόσμος δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και όσο επιμένουν στις ίδιες πολιτικές θα πάρουν απάντηση στις εκλογές, γιατί οι πολίτες δεν τους έχουν εμπιστοσύνη».

Τέλος, σχετικά με την υποψηφιότητα Μπουτάρη είπε: «Να δούμε πρώτα τι θα πει ο κύριος Μπουτάρης και μετά αυτό που εκτιμώ ότι πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια ανοιχτή, εξωστρεφής πόλη με πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια». «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πρέπει να δίνεται ο λόγος στις τοπικές κοινωνίες, ενώ σε πολιτικό επίπεδο με συλλογικό τρόπο λαμβάνονται οι αποφάσεις».

No Comments Yet

Comments are closed