Φουσίλι με μπουκίτσες κοτόπουλου και κρέμα

Κρεμώδη φουσίλι με κοτόπουλο αρωματισμένο με βασιλικό και σκόρδο

 

Συστατικά

  • πακέτο φουσίλι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε κύβους
  • αλάτιπιπέρι
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • κρεμμύδι εσαλότλιωμένο
  • 2 1/2 κσούπαςαλεύρι
  • κγλυκού ξηρόςβασιλικός
  • 3/4 φλζωμόςκοτόπουλου
  • φλκρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλτριμμένηπαρμεζάνα
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Τρόπος μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ζέστανε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο.
  • Ρίξε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, σοτάρισε για τρία λεπτά και αφαίρεσε από το σκεύος.
  • Λιώσε το βούτυρο στην κατσαρόλα, πρόσθεσε το σκόρδο και το εσαλότ και σοτάρισε για δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι και καβούρδισε για ένα λεπτό.
  • Ρίξε τον ζωμό, ξύνοντας με την κουτάλα την κατσαρόλα και πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας τακτικά για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε και την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και έπειτα τα φουσίλι, το κοτόπουλο και τον βασιλικό.
  • Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο, σέρβιρε με έξτρα μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
No Comments Yet

Comments are closed