Φωτογραφίες γεμάτες από ρεπορτάζ…

Περισσότερες από 150 φωτογραφίες που τράβηξαν επαγγελματίες φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι αιχμαλωτίζοντας με τον φακό τους επιβλητικές, θεαματικές, βαθιά ανθρώπινες, συχνά συγκλονιστικές στιγμές, παρουσιάζονται στη νέα μεγάλη έκθεση #PRESS_photostories, που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.

Τα εγκαίνια έγιναν σήμερα το απόγευμα στον εκθεσιακό χώρο του πρώτου ορόφου του Τελλογλείου, όπου παρουσιάστηκαν τα καλύτερα ανάμεσα σε 400 έργα, τα οποία υπέβαλαν 40 φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι στον πανελλήνιο διαγωνισμό που προκήρυξε το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Θέμα του διαγωνισμού ήταν πρόσωπα, γεγονότα και στιγμιότυπα που αποτυπώθηκαν φωτογραφικά κατά το 2017 στη Μακεδονία και τη Θράκη  στις θεματικές κατηγορίες: Πολιτική, Πολιτισμός/Τέχνες, Περιβάλλον, Τόπος και Άνθρωποι, Αθλητισμός.

Πενταμελής Κριτική Επιτροπή επέλεξε 154 από αυτές τις φωτογραφίες για να συμπεριληφθούν στην έκθεση, ξεχώρισε τις καλύτερες σε κάθε κατηγορία και αποφάσισε ποια θα προβληθεί ως η καλύτερη της χρονιάς.  Στη Κριτική Επιτροπή  συμμετείχαν: Ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Μεσσίνης,  ο Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Ηρακλής Παπαϊωάννου, ο καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ Γιώργος Κατσάγγελος, ο καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Γρηγόρης Πασχαλίδης, ο δημοσιογράφος, διευθυντής τηλεόρασης της TV100 Λάζαρος Θεοδωρακίδης.

Στην σημερινή τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως 11 Μαρτίου 2018, απονεμήθηκαν και τα βραβεία της διοργάνωσης.

Το Μεγάλο βραβείο στον Αλέξανδρο Αβραμίδη. Με μια συγκλονιστική φωτό από τους Ανάργυρους Φλώρινας (επάνω):  ένας κάτοικος μαζεύει τα υπάρχοντά της  για να μετεγκατασταθεί αναγκαστικά,  μαζί με όλο τον πληθυσμό του χωριού,  μετά την κατολίσθηση σε ορυχείο της ΔΕΗ  στο Αμύνταιο τον Ιούνιο του 2017

Βραβείο στην κατηγορία Τόπος και Άνθρωποι στον Γιάννη Παπανίκο (κάτω αριστερά). Με μια φωτογραφία μέσα στο χιόνι με ποδήλατο, στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Βραβείο στην κατηγορία Αθλητισμό στον Δημήτρη Τοσίδη (κάτω δεξιά), που απεικόνισε μια αθλητική αναρρίχηση σε γρανιτένια βράχια, στο όρος Λαϊλιάς του νομού Σερρών.

No Comments Yet

Comments are closed