Φώφη Γεννηματά: Πρώτος στόχος να πάρουμε τη χώρα πίσω

Πρώτος στόχος μας είναι «να πάρουμε τη χώρα μας πίσω» δηλώνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα.

Όπως επισημαίνει η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στο «Έθνος» προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής είναι «να βελτιώσουμε την ζωή των Ελλήνων με ασφάλεια, πρόοδο, αξιοπρέπεια, δικαιώματα». «Ιδρύσαμε το Κίνημα Αλλαγής για να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα. Μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες θα το πετύχουμε» δηλώνει.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει ενότητα μεταξύ των δυνάμεων που συνθέτουν τον νέο φορέα απαντά ότι «για την ίδρυση του Κινήματος αλλαγής , συναντήθηκαν και συμπορεύονται κόμματα με διαφορετική πορεία, συμβατές αλλά όχι ταυτόσημες ιδεολογικές αφετηρίες και αυτό δημιουργεί την ευθύνη και την υποχρέωση σε όλους για γόνιμη σύνθεση των υπαρκτών διαφορών». «Ξεπερνάμε καθημερινά τις δυσκολίες. Δεν είναι απλό αλλά τα καταφέρνουμε» σημειώνει.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει την εκτίμησή της ότι «ο χρόνος τελειώνει» για την κυβέρνηση. «Σε ό,τι και να τζογάρει θα χάσει. Καθημερινά γίνεται φανερό πως βρίσκονται πλέον σε αποδρομή» παρατηρεί, ενώ σε ερώτηση για την απουσία του Αλ. Τσίπρα από το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής σχολιάζει: «Είναι προφανές ότι στο Συνέδριο μας δεν θα αισθανόταν άνετα ούτε ως …παρατηρητής . Εμείς πάντως τον καλέσαμε. Προτίμησε να κάνει αντισυγκέντρωση με αποστάτες του ΠΑΣΟΚ. Πανικός;».

Σε ό,το αφορά «το ‘ολιστικό’ σχέδιο της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο» η κ. Γεννηματά εκφράζει την άποψη πως «δεν είναι παρά ένα νέο ‘ολιστικό’ παραμύθι». «Μας έχουν φορέσει τη θηλιά στο λαιμό με ευθύνη τους» δηλώνει προσθέτοντας πως «μόνο μια ισχυρή και αξιόπιστη κυβέρνηση με ολοκληρωμένο πρόγραμμα μπορεί να επιτύχει χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών, την ελάφρυνση του χρέους και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ερωτηθείσα αν το Κίνημα Αλλαγής θα συμμετάσχει σε ένα ευρωπαϊκό κοινό μέτωπο με την Ν.Δ. η κ. Γεννηματά απαντά πως «η χώρα δεν έχει ανάγκη διχαστικά και ψευδεπίγραφα μέτωπα, ούτε δήθεν ευρωπαϊκά με την Ν.Δ. ούτε δήθεν προοδευτικά με το ΣΥΡΙΖΑ». «Η κρίσιμη καμπή που περνά η χώρα χρειάζεται γέφυρες συνεννόησης για τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει» αναφέρει.

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει η παρουσία του Κρ. Μητσοτάκη στο συνέδριο του Κινήματος η κ. Γεννηματά απαντά: «Αναγνώριση της ανερχόμενης πορείας του Κινήματος Αλλαγής». «Είναι γνωστό πως εμείς αποτελούμε τον ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο της συντήρησης. Αυτό δεν εμποδίζει τον διάλογο και την επικοινωνία μεταξύ των κομμάτων» δηλώνει προσθέτοντας πως «πάγια θέση του Κινήματος είναι η εθνική συνεννόηση για τα μεγάλα ζητήματα».

No Comments Yet

Comments are closed