Το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, οι εκλογές της αυτοδιοίκησης και ο ρόλος του Ραγκούση

Ποικίλες παρασκηνιακές συζητήσεις γίνονται εσχάτως στην κεντροαριστερά με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Για τους γνώστες της αυτοδιοίκησης ο χώρος ήταν πάντοτε προνομιακός για τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, που ακόμη διατηρεί ανάμεσα στους αυτοδιοικητικούς ισχυρές δυνάμεις, καθώς και πολλούς εκλεγμένους δημάρχους. Οποιος για παράδειγμα καθίσει και μετρήσει τους αριθμούς θα διαπιστώσει πολύ εύκολα ότι το ΠΑΣΟΚ υπερτερεί σημαντικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν έχει καταφέρει ακόμη να διεισδύσει στο χώρο.

Το γεγονός προκαλεί πολλές ζυμώσεις ενόψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών που όπως όλα δείχνουν ακόμη αργούν, καθώς αναμένεται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2019. Παρόλα αυτά οι πρώτες στρατηγικές έχουν αρχίσει να χτίζονται. Μια από αυτές θέλει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να έρχονται πιο κοντά έτσι ώστε να διεκδικήσουν με πιο ισχυρό τρόπο ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα το 2019. Μάλιστα ήδη στη Θεσσαλονίκη γίνονται και οι πρώτες σκέψεις για κάποιες επί μέρους συνεργασίες, όπως στους δήμους Θέρμης και Καλαμαριάς, όπου είναι εκλεγμένοι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, ενώ εδώ και καιρό συζητιέται το σενάριο της προσέγγισης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Πρωτοβουλίας του Γιάννη Μπουτάρη.

Ενισχυτικό του σχετικού σεναρίου ήταν το ραντεβού που δόθηκε πριν από δύο εβδομάδες στη Λάρισα, όπου στο πλαίσιο εκδήλωσης βρέθηκαν μαζί ο Γιάννης Ραγκούσης, που εντός του Κινήματος Αλλαγής θεωρείται ο κατεξοχήν υποστηρικτής της άποψης για προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης που προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης που κινείται στο χώρο των Οικολόγων και ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Μαι πρώτη σύναξη λοιπόν, ενώ κρατείστε και τις αντιδεξιές κορώνες του Γιάννη Ραγκούση στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, όπου έκανε λόγο για ανάγκη «απεξάρτησης της παράταξης από τη δεξιά».

Αυτά  ως σενάρια που είναι πολύ πιθανόν να τα βρούμε μπροστά μας και στη Θεσσαλονίκη…

-Ο Νεολαίος-

 

No Comments Yet

Comments are closed