Φίλης: Ασυμβίβαστο για τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ και αθλητικών ομάδων

Την καθιέρωση ασυμβίβαστου για τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ και αθλητικών ομάδων πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τόνισε πως ««πρέπει να εξετάσουμε την δυνατότητα να θεσπιστεί ασυμβίβαστο ανάμεσα σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ και ιδιοκτήτες αθλητικών ομάδων. Αποτελεί μία από τις χειρότερες εκδοχές της διαπλοκής, μία αριστερή κυβέρνηση έχει καθήκον να κόψει και αυτό τον ομφάλιο λώρο. Δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι «νονοί» στο χώρο του ποδοσφαίρου να είναι ταυτοχρόνως και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, να κάνουν ανοιχτά πολιτικό παιχνίδι -δεν με ενδιαφέρει με ποιους- και παιχνίδι επιχειρηματικών συμφερόντων. Πρέπει το νυστέρι να μπει πολύ βαθιά».
Ο κ. Φίλης τόνισε ότι «και στο παρελθόν υπήρξε διακοπή του πρωταθλήματος. Δεν μπορεί η αντιμετώπιση να θυμίζει μία από τα ίδια. Με προβληματίζει ότι επιλέχθηκε ως άμεση απάντηση η διακοπή του πρωταθλήματος, που μοιάζει να κατανέμει αδιακρίτως την ευθύνη σε όλες τις ομάδες και να δημιουργηθούν συνθήκες διάλυσης, μέσα από την οποία μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία, να διασωθούν οι «νονοί» του ποδοσφαίρου».
Στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, κατά τον ίδιο, πρέπει να περιλαμβάνονται: αυστηρός έλεγχος για διακίνηση μαύρου χρήματος,  διάλυση των οπαδικών στρατών, απομάκρυνση των εμπλεκόμενων σε παράνομους στοιχηματισμούς, λαθρεμπόριο, διακίνηση ναρκωτικών, συνεργασία με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για το χτύπημα της βίας και εξουδετέρωση της διαπλοκής.

No Comments Yet

Comments are closed