Φιλέτο λαβράκι με ελιές και ντομάτες

Υλικά

  • φιλέτα από 2 λαβράκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. πατάτες, σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες, σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
  • 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 500 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο (έτοιμο σε σακουλάκια, στα σούπερ μάρκετ)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πατάτες για περίπου 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τις φρέσκες ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό, ίσα να καλύψει τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τα μυρωδικά και το κρασί και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Απλώνουμε τα φιλέτα ψαριού πάνω στα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σπανάκι, και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ίσα να μαλακώσει το σπανάκι. Σκορπίζουμε το ξύσμα και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

gastronomos.gr

No Comments Yet

Comments are closed