Φιλέτα ψαριού στο φούρνο γκρατέν με πατάτες και μπεσαμέλ

Ένα πιάτο που θα σας εντυπωσιάσει

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 5 πατάτες καθαρισμένες
  • 350 ml ζωμός λαχανικών
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 80 γρ. cheddar
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 400 γρ. πέρκα
  • 400 γρ. σολομό
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 350 ml γάλα
  • 2 κρόκους
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες σε φέτες και τις τοποθετείτε σε μία κατσαρόλα.
  2. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, βράζετε τις πατάτες για 20-25 λεπτά και όταν είναι έτοιμες τις αποσύρετε από την κατσαρόλα και τις σουρώνετε καλά.
  3. Τοποθετείτε μία άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  4. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και όταν να δημιουργηθεί μία πάστα, προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας πολύ καλά.
  5. Όταν το μείγμα ξεκινά να πήζει προσθέτετε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, τους κρόκους, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά.
  6. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  7. Σοτάρετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό και προσθέτετε το σπανάκι να σοταριστεί και αυτό μέχρι να μαραθεί πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  8. Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τα ψάρια σε μεγάλες μπουκιές και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ.
  9. Από πάνω τοποθετείτε το σοταρισμένο σπανάκι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, περιχύνετε με την μισή μπεσαμέλ και τρίβετε το μισό cheddar.
  10. Στρώνετε από πάνω τις πατάτες, περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τελειώνετε τρίβοντας το υπόλοιπο cheddar.
  11. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα ψαριού και να πάρουν ωραίο χρώμα οι πατάτες με την μπεσαμέλ.
No Comments Yet

Comments are closed