Φ. Μπίμπασης: Στόχος η βιώσιμη κινητικότητα για όλους

Για την υποψηφιότητά του στο Δήμο Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό της Κατερίνας Νοτοπούλου μιλάει στο MyPortal.gr ο Φώτης Μπίμπασης. Αναδεικνύει την κατάσταση στα πεζοδρόμια και τη διαχείριση των απορριμμάτων ως τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης και σημειώνει πως η υποψηφιότητά του στοχεύει στο να αναδείξει τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία και να προτείνει λύσεις για τη βιώσιμη κινητικότητα για όλους.

 

Είχαμε ακούσει το όνομά σας ως πιθανό υποψήφιο Δήμαρχο. Γιατί αποφασίσατε να συνταχθείτε με την υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου;

Το ενδιαφέρον μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος το είχα εκφράσει το 2014. Για διάφορους λόγους δεν κατέστη εφικτό τότε. Μπορεί να γράφτηκαν πολλά από τότε μέχρι σήμερα αλλά είμαι μέλος του συντονιστικού οργάνου της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη»  όπου όλοι μαζί συνταχθήκαμε στο πλευρό της υποψήφιας δημάρχου Κατερίνας Νοτοπούλου.

Ο συνδυασμός στον οποίο συμμετέχετε, «Θεσσαλονίκη Μαζί» έχει την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει τα κόμματα να δίνουν χρίσματα στην αυτοδιοίκηση;

Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι ζητάνε την υποστήριξη ή χρίσμα από τα κόμματα. Άλλες φορές το επιτυγχάνουν και άλλες όχι. Τα κόμματα με τον θεσμικό τους ρόλο λειτουργούν επικουρικά συμβάλλοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αρκεί να μη παρεμβαίνουν στην αυτονομία των δημοτικών παρατάξεων.

Η δική σας υποψηφιότητα ποιο σκοπό έρχεται να εκπληρώσει;

Η δική μου υποψηφιότητα έχει στόχο να αναδείξει στο μέγιστο βαθμό τα χρόνια προβλήματα των ατόμων με αναπηρία αλλά και να προτείνει τις καλύτερες λύσεις για τη βιώσιμη κινητικότητα για όλους . Επίσης στόχος της συμμετοχής μου είναι η ανέγερση του γηροκομείου τυφλών, που παραμένει αίτημα της κοινότητας εδώ και χρόνια καθώς και η καθιέρωση της Θεσσαλονίκης ως η κατεξοχήν «έξυπνη ψηφιακή πόλη».

Ποια θεωρείτε τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης και πως ο Δήμος θα μπορέσει να τα αντιμετωπίσει;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αναρχία στα πεζοδρόμια. Τραπεζοκαθίσματα πάνω σε οδηγούς τυφλών , ογκώδη αντικείμενα εγκαταλελειμμένα οπουδήποτε , σταθμευμένα και διερχόμενα μηχανάκια και αυτοκίνητα στους πεζοδρόμους και τις πλατείες. Πρόταση λύσης στο πρόβλημα είναι ο έλεγχος από τη δημοτική αστυνομία και η χορήγηση αδειών για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μόνο όπου δεν ενοχλούν την ελεύθερη διέλευση των πεζών . Ακόμη θεωρώ μείζον πρόβλημα της πόλης τη διαχείριση των απορριμμάτων. Θα πρότεινα την δημιουργία ξεχωριστών κάδων ανακύκλωσης για το κάθε υλικό (πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί) μιας και το καθένα από αυτά χρήζει διαφορετικής διαχείρισης καθώς και κάποιο είδος ανταποδοτικότητας από τον δήμο προς τους πολίτες. Επίσης προτεραιότητα θα είναι και η ανάπτυξη της δράσης για την κομποστοποίηση.

Η απλή αναλογική φέρνει την ανάγκη συνεργασιών. Με ποιους άλλους υποψηφίους δημάρχους ή συνδυασμούς νιώθετε πιο κοντά και θα μπορούσατε να συνεργαστείτε;

Νιώθουμε κοντά μας τον κάθε ένα και την κάθε μία που οι απόψεις τους και οι προτάσεις τους για μια καλύτερη πόλη συγκλίνουν με τις δικές μας αν όχι σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον στους βασικούς άξονες του προγράμματός μας για την διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης . Σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα συνεργαστούμε με αυτούς που τρέφουν τη μισαλλοδοξία και τον ακραίο συντηρητισμό , προσπαθώντας να γυρίσουν την πόλη πολλά χρόνια πίσω.

No Comments Yet

Comments are closed