Φ. Κουβέλης: Αντιλαμβάνομαι τον πόνο αλλά στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια

«Αντιλαμβάνομαι τον πόνο που έχει προκληθεί από τις φονικές πυρκαγιές αλλά αυτό δεν μπορεί να ακυρώνει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας σήμερα στη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως οι κατεδαφίσεις των 3.200 αυθαιρέτων θα πραγματοποιηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση, καθώς, όπως είπε, το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος της κυβέρνησης είναι να αφήσει τα αυθαίρετα ως έχουν. Ακόμη, πρόσθεσε ότι όποιος έχει αντίρρηση και έχει τη δυνατότητα ένδικων μέσων μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός 15 ημερών.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός υποστήριξε πως οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονταν άμεσα στην καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, δεν ολιγώρησαν καθόλου, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έλαβαν μέρος στην κατάσβεσή της στρατιωτικά αεροπλάνα γιατί θα γκρεμίζονταν σπίτια στο Μάτι και θα σκοτώνονταν άνθρωποι.

Επίσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο. Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός. Δεν αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;».

Καταλήγοντας, μίλησε και για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες και οι πιέσεις σε ΕΕ και ΝΑΤΟ από την πλευρά της κυβέρνησης. Όσον αφορά τις εκλογές, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε πως θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019 και πως μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.

 

No Comments Yet

Comments are closed