Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση έχει Τσίπρα αλλά δεν έχει τσίπα

Στην παραίτηση της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή εισέπραττε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της αναφέρθηκε η Φώφη Γεννηματά.

«Είχαμε ανατριχιάσει από τις προκλητικές δηλώσεις της για τα επεισόδια. Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; Ήταν γνωστό ποια ήταν η γυναίκα αυτή από πριν» ανέφερε για την Μυρσίνη Λοίζου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
«Δεν κοροϊδεύει κανέναν πια ο κ. Τσίπρας. Όταν μετακινήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, είχαν προσδοκίες. Σήμερα, ξέρουν, γνωρίζουν και καταλαβαίνουν τα ψέματα που ειπώθηκαν. Την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα στη διακυβέρνηση της χώρας αλλά και το ύφος και το ήθος της εξουσίας, εγώ τα βάζω όλα, τα μετράω όλα. Είναι ο αυταρχισμός, είναι ο καθεστωτισμος, είναι ο κυνισμός, το είδαμε με τους ανθρώπους που επιλέγει. Το είδαμε απέναντι στον ανθρώπινο πόνο και στην απώλεια τόσων ζωών στο Μάτι» ανέφερε.

«Η προπαγάνδα για αυτούς είναι πάνω και από την ανθρώπινη ζωή. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τσίπα. Μπορεί να έχει Τσίπρα αλλά δεν έχει τσίπα» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πάρει στελέχη από το ΚΙΝΑΛ, η επικεφαλής του είπε «ότι δεν με ανησυχεί η προσπάθεια, γιατί δεν έχει αποτέλεσμα. Έχουμε συσπείρωση και βλέπουμε ένα προοδευτικό ρεύμα σε ολόκληρη την χώρα. Υπάρχει ένας πολιτικός-ιδεολογικός αχταρμάς στην κυβέρνηση. Δεν φοβάμαι διαρροές. Για κάθε ένα που χάνεται, άλλοι 1000 έρχονται. Το ζω και το βλέπω»

Η κυρία Γεννηματά επισήμανε, στη συνέντευξή της στο OPEN ότι «το μνημόνιο δεν έχει φύγει. Με τον πιο σκληρό τρόπο συνειδητοποιήσαμε ότι η επιτροπεία είναι εδώ, πιο ισχυρή από ποτέ. Οι πολίτες χάνουν την α΄κατοικία τους από πλειστηριασμούς».

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι «πράγματι το ΠΑΣΟΚ έκοψε συντάξεις, η χώρα είχε ένα τεράστιο χρέος. Γι’ αυτό έπρεπε να γίνει μια τεράστια δημοσιονομική πολιτική. Δεν γινόταν αλλιώς. Με αυτό το τεράστιο έλλειμα, μπήκαμε στο μνημόνιο. Το 2015 είμασταν ένα βήμα πριν βγούμε,αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξαναέβαλε το ασφαλιστικό και το θέμα των συντάξεων».

Όσον αφορά για το αν βλέπει σύντομα εκλογές η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απάντησε «ότι ο Τσίπρας δεν θέλει να κουνηθεί από την καρέκλα του. Χθες έπρεπε να είχαν γίνει εκλογές. Τίποτα δεν τους βγαίνει. Να ορίσουν τώρα ημερομηνία εκλογών. Θέλω το καλύτερο δυνατό απότέλεσμα στις εκλόγές»

Ερωτηθείσα για την επόμενη ημέρα των εκλογών και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης η Φώφη Γεννηματά απάντησε ότι «οι άλλοι πρέπει να τοποθετηθούν απέναντι στον ελληνικό λαό το τι θα κάνουν αμέσως μετά τις εκλογές. Εμείς ως ΚΙΝΑΛ έχουμε το “σχέδιο Ελλάδα”». Το ΚΙΝΑΛ θα συμπράξει με όποιον συμφωνήσει με το σχέδιο μας. Αυτοί όμως δεν έχουν πει τι θα πράξουν ακόμα. Δεν θα γίνουμε μέρος των προβλημάτων. Θέλουμε λύση».

Αναφερόμενο στις δηλώσεις Σκουρλέτη για επεισόδια στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου η Φώφη Γεννηματά είπε «ότι ζούμε το άκρον άωτον του θράσους.Δεν εκπλήσομαι με αυτά».

No Comments Yet

Comments are closed