Ευθ. Καρανάσιος: Από τις εκλογές πρέπει να προκύψει ισχυρή κυβέρνηση

Στην τελική προεκλογική ευθεία, ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ Ευθύμιος Καρανάσιος μιλάει στο MyPortal.gr για το εκλογικό διακύβευμα αλλά και τα τοπικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. “Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση, που θα πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της οικονομίας και της ανάπτυξης, όχι για να πετύχει το λεγόμενο υπερπλέονασμα, αλλά για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για όλους αλλά και τις προϋποθέσεις για την επιστροφή των νέων Ελλήνων που μετανάστευσαν την τελευταία δεκαετία”, τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ολοκλήρωσε στη Χαλκιδική την πρόσφατη τριήμερη περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα. Τι σηματοδοτεί η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, για το νομό και τους πολίτες;

Ο πρόεδρος μας, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει οργώσει όλη την Ελλάδα. Το ίδιο έκανε και στην Χαλκιδική. Η επίσκεψη αυτή δίνει δυναμική και αισιοδοξία για το αύριο της χώρας μας. Δείχνει ο ίδιος ενδιαφέρον για το νομό μας και για μια πλειάδα προβλημάτων μικρών και μεγάλων που αντιμετωπίζει η Χαλκιδική.

Ποια ζητήματα θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση ΝΔ για τη Χαλκιδική;

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα δώσει συνέχεια στο έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση της ίδιας καθώς μια τετραετία πλήρης απραγίας του Σύριζα για την Χαλκιδική μόλις τελείωσε. Πρέπει λοιπόν να υλοποιήσει σαν έργο που έχει ήδη έτοιμες μελέτες το φράγμα του Χαβρία και να αρχίσει άμεσα τις απαλλοτριώσεις. Δημιουργία σύγχρονου οδικού τμήματος για την σύνδεση Μουδανιών–Νικήτης, με μελέτη που ξεκίνησε και πάλι η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. και πρέπει να ολοκληρωθεί, να αποκτήσει σάρκα και οστά. Οι επενδύσεις στην Χαλκιδική δεν θα πρέπει να σταματάνε ώστε να φτάσει αυτός ο ευλογημένος τόπος στο επίπεδο που του αξίζει, κάτι που μπορεί να κάνει μόνο η Νέα Δημοκρατία.

Ποιο είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών; Γιατί η ΝΔ λέει αυτοδυναμία ή περιπέτειες; Δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανένα άλλο κόμμα;

Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση, που θα πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον τομέα της οικονομίας και της ανάπτυξης, όχι για να πετύχει το λεγόμενο υπερπλέονασμα, αλλά για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για όλους αλλά και τις προϋποθέσεις για την επιστροφή των νέων Ελλήνων που μετανάστευσαν την τελευταία δεκαετία. 

Είναι επίσης να προκύψει μια κυβέρνηση, που θα σεβαστεί τους θεσμούς, το Σύνταγμα, τη Δικαιοσύνη, που δυστυχώς δέχθηκαν απανωτά πλήγματα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως άλλωστε και η παιδεία σε όλες τις τις βαθμίδες. 

Έχετε την έγκριση των θεσμών για το οικονομικό σας πρόγραμμα; Αν δεν εγκριθεί έχετε plan B;

Διαχρονικά, αντιμετωπίσαμε τους θεσμούς και την τρόικα με επιτυχία και στηρίξαμε την χώρα μας στις πιο δύσκολες στιγμές. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Η Ν.Δ. πάντοτε αντιμετώπιζε με αποτελεσματικότητα τις οποιεσδήποτε καταστάσεις.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σας ασκείται σκληρή κριτική για τις θέσεις για την κοινωνική ασφάλιση και τα εργασιακά; Ναι στην ιδιωτική επικουρική ασφάλιση και την επταήμερη εργασία;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει και να προσαρμοστεί στους καιρούς. Για αυτό η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει με πάθος την αύξηση στις επενδύσεις, την κερδοφορία των επιχειρήσεων με μοναδική παράμετρο το άριστο εργασιακό περιβάλλον και τις άριστες σχέσεις εργαζομένων– εργοδοτών.

No Comments Yet

Comments are closed