Εύσημα στον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας από τον ΓΓ Διαχείρισης Αποβλήτων για την υποδειγματική λειτουργία των έργων του

Για άλλη μια φορά τα εύσημα στον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας για την υποδειγματική λειτουργία των έργων του.

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Γραφάκο Μανώλη δέχτηκε ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας για μία σύντομη περιοδεία στους χώρους των έργων που ήδη υπάρχουν αλλά και στους χώρους που πρόκειται να υλοποιηθούν τα επόμενα έργα.

Η επίσκεψη στους χώρους ξεκίνησε από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης της Ευκαρπίας, όπου ο Φοδσα συνεχίζει στο δρόμο με την υποδειγματική λειτουργία των έργων του και  ο ΣΜΑ Ευκαρπίας θα είναι ο πρώτος σταθμός που θα πιστοποιηθεί με iso, απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται.

Στη συνέχεια η επίσκεψη  επεκτάθηκε στον Εμβληματικό χώρο όπως τον χαρακτήρισε ο Γραμματέας τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Μαυροράχη,  αλλά και της ΜΕΑ δίπλα στον ΧΥΤΑ,  της Μεγαλύτερης Μονάδας Επεξεργασίας απορριμμάτων της Βορείου Ελλάδος, μιας μονάδας δυναμικότητας περίπου 300.000 χιλιάδων τόνων. Η μονάδα θα επεξεργάζεται με σύγχρονο τρόπο τα απορρίμματα, θα παράγει σημαντικό ποσοστό ανακυκλώσιμων υλικών , βιοαποβλήτων , άριστα χωροθετημένη δίπλα στον σημερινό ΧΥΤΑ όπου θα μετατραπεί σε ΧΥΤΥ και θα καταλήγουν τα όποια υπολείμματα. Φιλοδοξούμε μέχρι τέλους του 2020 να δημοπρατηθεί η Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων δυτικού τομέα, και δουλεύουμε σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ προς αυτή την κατεύθυνση τόνισε ο κ. Γραφάκος.

Από κοινού με το ΦΟΔΣΑ συμφωνήθηκε με γρήγορους ρυθμούς να προχωρήσει το μεγάλο όραμα του Προέδρου κ.Γεράνη,  το έργο της Ενεργειακής Εγνατίας.  Στη σύγχρονη ιστορία θα παίξει μεγάλο ρόλο η Εγνατία διαχείρισης απορριμμάτων , είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή σε όλη τη χώρα, μιλάμε για την μεταφορά των υπολειμμάτων από όλη την Βόρειο Ελλάδα στην Κοζάνη όπου και θα γίνεται η ενεργειακή τους αξιοποίηση, ένα έργο που θα βοηθήσει να δείξει η χώρα ότι μπορεί να πετύχει γρήγορα το στόχο που έχει θέσει από το 80% της ταφής που είμαστε σήμερα, να πάμε κάτω από το 10% , από τη στιγμή που θα γίνει πράξη στην Βόρειο Ελλάδα μπορεί να γίνει στο σύνολο της χώρας.

No Comments Yet

Comments are closed