Ευρωπαϊκή περιοδεία για τον Κ. Μητσοτάκη – Αύριο το ραντεβού με τον Εμμανουέλ Μακρόν

Το Μέγαρο Μαξίμου εργάζεται πυρετωδώς για την ευρωπαϊκή περιοδεία του πρωθυπουργού. Ταυτοχρόνως εστιάζεται και στη σύνθετη και πολυεπίπεδη δουλειά που οφείλει να γίνει στο πεδίο της ανάταξης της οικονομίας και της επιστροφής στην κανονικότητα που αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα, στη ΔΕΘ και στη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς. Κυβερνητικές πηγές δεν κρύβουν τη βαρύτητα που έχει ο μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού, αρχής γενομένης από αύριο, Πέμπτη και τη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στις 29 Αυγούστου ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Βερολίνο μετά από πρόσκληση της καγκελαρίου Μέρκελ ενώ το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Χάγη, όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε.

Μετά τις πρώτες διεθνείς επαφές του, ακολουθεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 7 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και τους στόχους για το 2020. Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, στις 24-27 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στις παραπάνω συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες ο κ. Μητσοτάκης θα αναπτύξει τις θέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του οικονομικού της προγράμματος που έχει δύο βασικούς στόχους, την επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων και αύξηση των επενδύσεων και, από την άλλη, τη μείωση των φορολογικών βαρών και την απελευθέρωση της οικονομίας από ανασχετικά εμπόδια. Βεβαίως στο πλαίσιο των ανωτέρω επιδιώξεων θα προσπαθήσει να πείσει και για την ανάγκη μείωσης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

No Comments Yet

Comments are closed