Η εξυπηρέτηση του επιβάτη στο επίκεντρο σχεδιασμού του νέου ΟΣΕ

Στη εποχή που αναδύεται στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο με τη λειτουργία των νέων σιδηροδρομικών επιχειρήσεων, την ολοκλήρωση – την τελευταία τριετία – σημαντικών έργων του δικτύου και την επικείμενη λειτουργία του υπερσύγχρονου σιδηροδρομικού διαμετακομιστικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, ο ΟΣΕ αναδιοργανώνεται και αναβαθμίζει το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους επιβάτες στους σταθμούς, ενώ υλοποιεί σχέδιο δράσεων προκειμένου να καταστήσει το σιδηρόδρομο βασικό εργαλείο ανάπτυξης της χώρας.

Σε προτεραιότητα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Οργανισμού, τίθενται αρχικά οι μεγάλοι σταθμοί της χώρας. Δημιουργείται υπηρεσία άμεσης δράσης με αποκλειστική ευθύνη την βελτίωση των υπηρεσιών στους σταθμούς, την άμεση επίλυση προβλημάτων διαχείρισης , συντήρησης και φύλαξης και της άμεσης αποκατάστασης βλαβών για παράδειγμα σε ανελκυστήρες, κυλιόμενες σκάλες, φωτισμό, τουαλέτες κ.λ.π.

Μάλιστα μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να εκσυγχρονιστούν τα οπτικοακουστικά συστήματα ενημέρωσης του κοινού και παρακολούθησης δρομολογίων, καθυστερήσεων, πληροφόρησης και εξυπηρέτησης επιβατών.

Ως προς τις υπηρεσίες προς ΑΜΕΑ, ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και μικρά παιδιά έχει ήδη προχωρήσει σε πρώτο στάδιο η αγορά ειδικών ανυψωτικών μηχανημάτων, καθώς και οχημάτων για την μεταφορά μεγάλων ή πολυάριθμων αποσκευών επιβατών.

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, ενεργοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Δήμους της Θεσσαλονίκης, το σχέδιο δημιουργίας του Δυτικού Προαστιακού Σιδηρόδρομου της πόλης, που βασίζεται στο σιδηροδρομικό δίκτυο που ήδη υπάρχει, η διασύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με λιμάνια (Βόλος, Καβάλα, κ.λ.π) ενώ στο στάδιο ωρίμανσης βρίσκονται οι προκαταρκτικές μελέτες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτ. Μακεδονίας (Γιαννιτσά, Έδεσσα κ.λ.π.).

No Comments Yet

Comments are closed