Έξι δημοτικοί σύμβουλοι για τις απειλές στον Αβαρλή

Κοινή ανακοίνωση για τις απειλές που δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της “Ανοικτής Πόλης” Γιώργος Αβαρλής εξέδωσαν έξι συνάδελφοί του και συγκεκριμένα οι Στέλλα Αβραμίδου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Μόνικα Αιβάζογλου, Γιώργος Αρβανίτης, Ανδρέας Κουράκης και Μάκης Κυριζίδης.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως οι απειλές συνιστούν απειλή κατά του Δήμου και καλούν τη διοίκηση να πάρει θέση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι απειλές που δέχθηκε, με ανώνυμο τηλεφώνημα, ο συνάδερφός μας δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αβαρλής την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, δεν αφορούν μόνο τον ίδιο και την οικογένειά του.
Συνιστούν απειλή κατά του Δήμου Θεσσαλονίκης και των θεσμικών του οργάνων. Επιχειρείται να ασκηθεί εκφοβισμός, υπό την απειλή βίας, εναντίον αυτών οι οποίοι έχουν το καθήκον να ελέγχουν τις πράξεις και τις παραλείψεις των εκάστοτε διοικούντων, να διατυπώνουν τη γνώμη τους ελεύθερα και να αποφασίζουν κατά συνείδηση αποβλέποντας πάντα στην εξυπηρέτηση του κοινού δημοσίου συμφέροντος.
Αυτά άλλωστε προβλέπονται από το Σύνταγμα και το Νόμο.
Η συμπαράστασή μας στον Γιώργο Αβαρλή είναι δεδομένη.
Το σημαντικό από εδώ και πέρα είναι να εκδηλωθεί η πλήρης και ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στο πρόσωπό του και να αναληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες ώστε να θωρακισθούν οι διαδικασίες, να κατοχυρωθεί η διαφάνεια και να εμπεδωθεί η έννοια της χρηστής διοίκησης.
Πρωτίστως προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να λειτουργήσει η Διοίκηση του Δήμου, η οποία οφείλει να διατυπώσει δημοσίως τη θέση της για το συμβάν.

 

No Comments Yet

Comments are closed