Ερντογάν: Δεν μειώνουμε τα στρατεύματα στη βόρεια Κύπρο

Για ακόμα μία φορά προκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν. Αυτή τη φορά δηλώνει ότι «η Τουρκία δεν μειώνει τα στρατεύματά της στη βόρεια Κύπρο», ενώ απειλεί για γεωτρήσεις στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το «Ψευδοκράτος».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μείωσης της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στα Κατεχόμενα. «Η Τουρκία δεν μειώνει τα στρατεύματά της στη βόρεια Κύπρο και δεν χρειάζεται άδεια από κανέναν για το ζήτημα», ανέφερε και πρόσθεσε πως χρειάζεται να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στρατιώτες εκεί.

Στο ίδιο κλίμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Άκσοϊ, είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες πως οι τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ θα ξεκινήσουν σύντομα, ενώ επέκρινε τη στάση της Λευκωσίας.

Η τουρκική πλευρά κατηγόρησε επίσης την Κύπρο για «μονόπλευρες δραστηριότητες» και διαμήνυσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στη δική τους υφαλοκρηπίδα.

Άγκυρα και Λευκωσία διανύουν μια περίοδο έντασης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται οι υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ.

No Comments Yet

Comments are closed