Ερντογάν: Δεν υπάρχει κρίση στην Τουρκία, είναι όλα καθοδηγούμενα

Την άποψη πως δεν υπάρχει κρίση στην Τουρκία και ότι όλα τα γεγονότα στη χώρα είναι χειραγωγημένα και καθοδηγούμενα, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε τελετή για την «Ημέρα Βετεράνων» ο Ερντογάν προέτρεψε για ακόμη μία φορά τη χρήση του τοπικού νομίσματος για πληρωμές ενοικίου και προειδοποίησε πως σε διαφορετική περίπτωση κάποιοι «θα το πληρώσουν».

«Δεν υπάρχει κρίση, μην ασχολείστε με αυτές τις καταγγελίες. Είναι όλα χειραγωγημένα. Η τούρκικη λίρα θα επικρατήσει σε αυτή τη χώρα από εδώ και στο εξής. Εδώ είναι Τουρκία και όχι Αμερική», τόνισε.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Ερντογάν υπέγραψε διάταγμα με στόχο τη στήριξη του εθνικού νομίσματος, σύμφωνα με το οποίο οι συμφωνίες πώλησης και μίσθωσης ακινήτων θα γίνονται πλέον σε λίρες, δίνοντας τέλος σε τέτοιου είδους συμφωνίες σε ξένο νόμισμα.

Eπιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος στους βετεράνους σημείωσε πως «θυμάμαι με τιμή όλους τους προγόνους μας που, όταν χρειαστεί, ρίχνουν αίμα και δάκρυα στο έδαφός μας, για την ακεραιότητα του έθνους μας, το μέλλον της χώρας μας και για την υπεράσπιση το κράτους μας για χίλια χρόνια».

No Comments Yet

Comments are closed