Έργα ουσίας από την πρώτη ημέρα της διοίκησης του Πέτρου Σούλα… και συνεχίζονται μέχρι σήμερα

Στην τελική τους ευθεία οδεύουν τα έργα ασφαλτοστρώσεων που υλοποιεί από το 2015 ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, τα οποία αποτελούν από τα μεγαλύτερα δημοτικά προγράμματα οδοποιίας που εκτελούνται σε όλη τη χώρα, προϋπολογισμού περίπου 8.700.000 ευρώ και που με την ολοκλήρωσή τους θα αναβαθμίσουν ριζικά το οδικό δίκτυο του δήμου.

Με τις μελέτες των συγκεκριμένων έργων να έχουν εκπονηθεί από το 2015 και με τη χρονοβόρα διαδικασία της δημοπράτησης σταδιακά τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι γειτονιές τους δήμου Κορδελιού Ευόσμου έχουν μεταμορφωθεί σε εργοτάξιο, στο πλαίσιο ενός μακρόπνοου προγράμματος αποκατάστασης του παραμελημένου επί δεκαετίες οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων υλοποιήθηκε τμηματικά ως εξής:

● στις 25/11/2015 υπεγράφη η 1η σύμβαση, η οποία περιλάμβανε την ασφαλτόστρωση 14 οδών

● στις 10/11/2016 υπεγράφη η 2η σύμβαση, η οποία περιλάμβανε την ασφαλτόστρωση 41 οδών

● στις 12/1/2018 υπεγράφη η 3η σύμβαση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την ασφαλτόστρωση συνολικά 83 οδών

● τις επόμενες ημέρες υπογράφεται νέα σύμβαση, η οποία αφορά την ασφαλτόστρωση 64 δρόμων.

«Τα έργα οδοποιίας που εκτελούνται στο δήμο μας δεν αποτελούν έργα βιτρίνας. Είναι έργα τα οποία εξαγγείλαμε και υλοποιούμε με συνέπεια και διαφάνεια από τους πρώτους μήνες της δημαρχιακής μας θητείας, με στόχο να αναβαθμίσουμε ριζικά το οδικό δίκτυο που επί δεκαετίες είχε αφεθεί στο έλεος της τύχης του», τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

«Και επειδή οι γνωρίζοντες ξέρουν ότι για την υλοποίησή τους έχει προηγηθεί η χρονοβόρος περίοδος τόσο της εκπόνησης των μελετών όσο και της δημοπράτησης, μόνο προεκλογικού χαρακτήρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν οι παρεμβάσεις μας, οι οποίες όπως αποδεικνύεται από την εξέλιξη του προγράμματος δεν ξεκίνησαν σήμερα αλλά το 2015! Κάθε έργο πριν την εκπόνησή του προαπαιτεί μελέτες και ενδελεχή διαχειριστικό έλεγχο πριν τη δημοπράτησή του. Απαιτεί με άλλα λόγια χρόνο ή καλύτερα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί από τη στιγμή που εξαγγέλλεται. Και εμείς είμαστε περήφανοι που στη διάρκεια της θητείας μας ολοκληρώνουμε το σχεδιασμό μας, βελτιώνοντας σημαντικά τις κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης μας» σημείωσε ο κ. Πέτρος Σούλας.

No Comments Yet

Comments are closed