Έρχεται νόμος για τα Ηλεκτρικά Πατίνια: Τέλος στην ανεξέλεγκτη χρήση και στάθμευση

Στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ΚΟΚ και τα θέματα οδικής κυκλοφορίας που σχεδιάζει το Υπουργείο Μεταφορών θα υπάρχουν προβλέψεις για τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών που έχουν γεμίσει και τη Θεσσαλονίκη.

Σε ότι αφορά την κυκλοφορία τους αυτή θα γίνεται υποχρεωτικά στους δρόμους, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, εκτός από τα πατίνια που κινούνται ως 5 χλμ/ώρα και θα μπορούν να κινούνται και στα πεζοδρόμια.

Τα ηλεκτρικά πατίνια που θα κινούνται στο δρόμο θα πρέπει να τηρούν τον ΚΟΚ ενώ το νομοσχέδιο θα προβλέπει και μέτρα ασφάλειας. Στις ως τώρα σκέψεις είναι η χρήση να γίνεται με κράνος από τον αναβάτη αλλά και ενδεχομένως και με παλλόμενο φωτάκι ώστε ο αναβάτης να είναι πιο εύκολα ορατός.

Την ίδια ώρα και ο Δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει ρυθμιστικό πλαίσιο αναφορικά με τα πατίνια κοινής χρήσης που μισθώνονται. Θα οριοθετηθούν ειδικοί χώροι στάθμευσης και δεν θα μπορεί ο αναβάτης να το «κλειδώνει» σε όποιο σημείο θέλει όπως γίνεται σήμερα. Επίσης οι εταιρείες θα κληθούν να καταβάλουν τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.

No Comments Yet

Comments are closed