Έρχεται απτόητο το Φεστιβάλ Βιβλίου – Τι αλλάζει «τη χρονιά του κορωνοϊού»

Είναι ένας από τους μακροβιότερους θεσμούς στην ιστορία της πόλης και έρχεται για να κάνει αισθητή την παρουσία του στην πολυσυζητημένη φέτος, λόγω των αυστηρών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας που εφαρμόστηκαν με τον κορωνοϊό, παραλία της Θεσσαλονίκης.

Η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ή αλλιώς το Φεστιβάλ Βιβλίου, που όλοι αγαπήσαμε, έρχεται για 39η χρονιά να «κάνει κατάληψη» στο πιο προνομιακό σημείο της παραλίας και με θέα τα Πιέρια και παρέα στην όψη του ματιού τον Λευκό Πύργο και τον Μέγα Αλέξανδρο, ο επισκέπτης της να απολαύσει θαλασσινή περπατησιά έχοντας αγκαλιά ένα βιβλίο. Η 39η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης καλεί τον επισκέπτη το βιβλίο αυτό να τον συντροφεύσει και στις καλοκαιρινές του διακοπές…!

«Η Έκθεση Βιβλίου θα ανοίξει στις 26 Ιουνίου. Πήγαμε δύο εβδομάδες πίσω λόγω κορωνοϊού, αλλά

Μπάμπης Μπαρμπουνάκης πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος 

τηρώντας τα μέτρα αποφασίσαμε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να μη γίνει», αναφέρει στο myportal.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης. «Στόχος μας είναι να φέρουμε τον κόσμο κοντά στο βιβλίο, μετά την περιπέτεια την οποία περάσαμε. Φέτος, για την ασφάλεια όλων αποφασίσαμε να μην πραγματοποιηθεί πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, τις οποίες πραγματοποιούσαμε παράλληλα με την Έκθεση. Αυτό δε θα γίνει και δεν θα στηθεί η εξέδρα ώστε να μην δημιουργηθούν φαινόμενα συγχρωτισμού. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να κάνουμε κάποιες μεμονωμένες παρουσιάσεις με συγγραφείς, ελεγχόμενα». Ο κ.Μπαρμπουνάκης σημειώνει επίσης ότι η διάταξη των περιπτέρων θα είναι τέτοια που παρέχει και απόσταση και ασφάλεια έτσι ώστε για οποιονδήποτε θελήσει να την επισκεφθεί, να το κάνει χωρίς να του δημιουργούνται δεύτερες σκέψεις καθώς οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες. Μάλιστα απευθύνει κάλεσμα σε όλους καθώς τα σχολεία θα έχουν κλείσει και γονείς και μαθητές θα παραμένουν «εντός των τειχών της πόλης» -θυμίζουμε ότι συστήνεται και ο περιορισμός για 14 ημέρες προκειμένου να μεταβεί κάποιος με ασφάλεια σε άλλο τόπο- να ξεχυθούν μεν ελεγχόμενα δε στην παραλία και τα περίπτερα όπου βιβλία και συγγραφείς θα τους περιμένουν για «τα ταξίδια του νου».

Στο εφετινό Φεστιβάλ που θα διεξαχθεί έως τις 12 Ιουλίου, συμμετέχουν δεκάδες εκδοτικοί οίκοι ενώ θα υπάρχει πληθώρα και από νέες παραγωγές. Τη φετινή 39η Έκθεση Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται και φέτος υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες διεξαγωγής της 39ης διοργάνωσης.

No Comments Yet

Comments are closed