Έρχεται ανασχηματισμός με «σφαγή» υπουργών

Ολοένα και πιο έντονα συζητούνται σε κυβερνητικά και κομματικά κλιμάκια αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την κυβέρνησή του να έχει συμπληρώσει 16 μήνες, έχει πλήρη εικόνα για το που παρατηρούνται αστοχίες, καθυστερήσεις καθώς και προβλήματα συντονισμού και συνεργασίας.

Ο χρόνος στον οποίο θα ανακοινώσει τις αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησής του ωστόσο συναρτάται από τις εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο του κορωνοϊού και στο εξωτερικό της τουρκικής προκλητικότητας.

Παρά ταύτα φαίνεται πως υπάρχουν κάποια δεδομένα που ήδη έχουν αποφασισθεί αναφορικά με τον ανασχηματισμό.

Ένα από αυτά ότι θα υπάρξουν πολλές καρατομήσεις, αλλαγές και μετακινήσεις υπουργών, ακόμη και κορυφαίων.  Άλλωστε πολλοί το καλοκαίρι, στις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν, είδαν τις αρμοδιότητές του να περιορίζονται και να δίνονται στους αναπληρωτές υπουργούς.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που αναμένεται να έχει ο ανασχηματισμός είναι η αξιοποίηση περισσότερων γυναικών, όπως προσωπικά έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός, αλλά και περισσότερους βουλευτές.  Όχι μόνο για να αντιμετωπιστεί η γκρίνια στην κοινοβουλευτική ομάδα αλλά και διότι κερδίζει έδαφος στο Μαξίμου η ιδέα να είναι περισσότερο πολιτική, έναντι της τεχνοκρατικής, η νέα κυβέρνηση.

No Comments Yet

Comments are closed