Επταήμερη αποχή δικηγόρων Αθήνας για δολοφονία Μ. Ζαφειρόπουλου

Οι δικηγόροι της Αθήνας κατέρχονται σε επταήμερη αποχή ως ελάχιστη αντίδραση στη αποτρόπαιη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την τυφλή δολοφονική βία κατά των δικηγόρων.

Την σχετική απόφαση έλαβε αργά χθες το βράδυ το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) το οποίο συγκεκριμένα αποφάσισε αποχή των δικηγόρων από αύριο Παρασκευή 13/10/2017 έως και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.

«Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του αγαπημένου συναδέλφου μας Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα απέχουμε των καθηκόντων μας από αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΣΑ.

Ψήφισμα-καταδίκη για τη δολοφονία από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στο γραφείο του ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος καταδικάζει «με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο» ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με ψήφισμά του.

Όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα, «η αποτρόπαια αυτή πράξη που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός έγκριτου συναδέλφου δείχνει την έλλειψη στοιχειώδους προστασίας του πολίτη και την κρίση των θεσμών που βιώνει η χώρα μας καθημερινά».
«Οι δικηγόροι θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο την άσκηση των καθηκόντων μας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη χωρίς το φόβο κάθε είδους βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και διαβεβαιώνει ότι οι δικηγόροι θα προασπιστούν «με κάθε τρόπο την άσκηση των καθηκόντων τους και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη χωρίς το φόβο κάθε είδους βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται».

No Comments Yet

Comments are closed