Επιστολή κόλαφος του πρώην αντιδημάρχου Κορδελιού Ευόσμου: «Για αυτό έφυγα από την παράταξη Σούλα»

Με μια επιστολή κόλαφο ο πρώην αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας και πρώην πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου Βασίλης Ανδρεάδης ανακοίνωσε χθες την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του δημάρχου, ο οποίος μετρά απώλειες το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς προηγήθηκαν και άλλες παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις.

Ο κ. Ανδρεάδης καταλογίζει στον κ. Σούλα αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της παράταξης ατολμία στη λήψη αποφάσεων για σοβαρά ζητήματα, αναβλητικότητα, έλλειψη συντονισμού, σολομώντειες λύσεις, πολιτική εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων και παντελή απουσία ανοικτής διαλογικής συζήτησης. Όπως αναφέρει ο κ. Ανδρεάδης σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την εκλογική νίκη της παράταξης «Δήμος για Όλους», πολλές από τις προεκλογικές θέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες ενώ υποστηρίζει ότι παρόλο που παραιτήθηκε από τη θέση του πριν περίπου 3 μήνες, έδωσε χρόνο στον κ. Σούλα προκειμένου να αλλάξει τα κακώς κείμενα, κάτι το οποίο δεν συνέβη.

Ο πρώην αντιδήμαρχος τονίζει ότι: «Η συνείδηση και το ήθος μου δεν μου επιτρέπουν να στηρίζω αποφάσεις οι οποίες έχουν στυγνή διαχειριστική αντίληψη, χωρίς αναπτυξιακό όραμα, χωρίς ουσιαστικές και αποφασιστικές λύσεις για τα σημαντικά προβλήματα του δήμου μας» και καταλήγει: «Κάποιες αξίες όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται».

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του κ. Ανδρεάδη

Εύοσµος 19/09/2018
Προς: κ. Πρόεδρο Δ.Σ Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου
Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου
Μέλη Δημ. Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,
Με την επιστολή μου αυτή και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 του Νόμου 3852/2010 και του άρθρου 94 παρ. 4 του ΚΔΚ, πολιτικοί λόγοι με αναγκάζουν να δηλώσω σήμερα την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική παράταξη «Δήμος για Όλους», με την οποία αναδείχτηκα δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Τους τελευταίους τρεις περίπου μήνες, μετά την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου της οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και από την θέση του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας, επεδίωξα να δώσω χρόνο προκειμένου να αλλάξουν τα κακώς κείμενα που ήδη είχα αναφέρει σε αυτήν. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, αλλά η «αυλή» του Δημάρχου συνεχίζει να λειτουργεί ως ένα κλειστό Διευθυντήριο με αδιαφανή λειτουργία τρόπου λήψης αποφάσεων και αυτό παρεκκλίνει κατά πολύ της πολιτικής φιλοσοφίας, των αρχών και αξιών μου. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος ο Δήμαρχος ανέλαβε την θέση που κατείχα ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και παραμένει μέχρι σήμερα δικαιώνοντας την επισήμανσή μου για σοβαρές διοικητικές αδυναμίες. Παράλληλα στο ίδιο χρονικό διάστημα συνέχισαν να αγνοούνται ή να ανακαλούνται προηγούμενες αποφάσεις ή παρατηρήσεις της οικονομικής επιτροπής επιβεβαιώνοντας αυτή τη φορά την προηγούμενη αναφορά μου για συστηματική απαξίωση και υπονόμευση του έργου της και των ίδιων των μελών της.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την εκλογική μας νίκη, πολλές από τις προεκλογικές μας θέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες. Ατολμία στη λήψη αποφάσεων για σοβαρά ζητήματα, αναβλητικότητα, έλλειψη συντονισμού, σολομώντειες λύσεις, πολιτική εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων και παντελής απουσία ανοικτής διαλογικής συζήτησης, χαρακτηρίζουν τη διοίκηση αλλά και την παράταξη. Αποτέλεσμα της πρακτικής αυτής είναι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, κοινωνικά και πολιτικά καταξιωμένοι στην κοινωνία του Δήμου μας, να απαξιώνονται χωρίς λόγο και άποψη και να καλούνται ως απλοί παρατηρητές , να επικυρώνουν με την ψήφο τους ειλημμένες αποφάσεις. Αυτό το γεγονός ίσως είναι το πιο τραγικό αφού έτσι πρακτικά καταργείται η συμμετοχή των πολιτών στη διοίκηση αφού με την ψήφο τους αποφάσισαν ποιοι θα τους εκπροσωπούν με τον ουσιαστικό λόγο και τις αυτόβουλες πράξεις τους και όχι με την εξαναγκαστική συναίνεση στις εντολές του Δημάρχου. Σήμερα, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και πολιτικής αβεβαιότητας πλέον τίποτα δεν μένει κρυφό και κανείς δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν παρά το μόνο που μπορεί είναι να του κλέψει την ελπίδα και την ευμενή προοπτική. Η συνείδηση και το ήθος μου δεν μου επιτρέπουν να στηρίζω αποφάσεις οι οποίες έχουν στυγνή διαχειριστική αντίληψη, χωρίς αναπτυξιακό όραμα, χωρίς ουσιαστικές και αποφασιστικές λύσεις για τα σημαντικά προβλήματα του Δήμου μας.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να αναφέρω ότι ήταν μεγάλη τιμή και για μένα η εντολή των συμπολιτών μου να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πόλης μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και από τις θέσεις ευθύνης που κατείχα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σύντομα και ξεκάθαρα όπως έχω συνηθίσει ως ιατρός και δημοτικός σύμβουλος δηλώνω ότι αντιλαμβάνομαι την προσωπική μου ευθύνη σχετικά με τι θα ήθελα και τι θα μπορούσε να γίνει και τελικά δεν έγινε είτε από εμένα προσωπικά είτε από τη διοίκηση. Όμως το χρέος απέναντι στους συμπολίτες μας παραμένει και γι αυτό θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τους συλλογισμούς μου, να στηρίζω ιδέες και δράσεις προς την σωστή κατεύθυνση, να ασκώ καλοπροαίρετη κριτική, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλό του Δήμου και τα συμφέροντα των δημοτών. Σε αυτούς λογοδοτώ τώρα και στο μέλλον. Αυτούς θέλω να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια και να δικαιώνω στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον την επιλογή τους.

Με την ευκαιρία επιτρέψτε μου να συγχαρώ και εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου στους ευσυνείδητους υπαλλήλους του Δήμου, που αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων και προσπαθούν πολλές φορές σε δυσμενείς συνθήκες να ασκήσουν αποτελεσματικά τα καθήκοντα τους. Με όσους συνεργάστηκα διαπίστωσα ότι μπορούν και θέλουν με τις κατάλληλες προϋποθέσεις διοίκησης και οργάνωσης να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στη βελτίωση των υπηρεσιών και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την μέχρι σήμερα συνεργασία αλλά και την έμπρακτη αποδοχή τους. Όχι μόνο ως προς το πρόσωπο μου, κάτι που με τιμά ιδιαίτερα, αλλά και προς τις έως τώρα ενέργειες και δράσεις μου που αφορούσαν τους τομείς των ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και άλλων χρηματοδοτούμενων ή μη έργων.

Σήμερα ενώπιον του σώματος, δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη της συμπολίτευσης και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Κάποιες αξίες όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται.

Μετά τιµής
Ανδρεάδης Βασίλειος
Δηµοτικός Σύµβουλος

No Comments Yet

Comments are closed