Έπεσαν οι τόνοι στην κόντρα Κοτζιά-Κουμουτσάκου

Να ανακαλέσει ή να αποδείξει τις κατηγορίες εναντίον του κάλεσε τον τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ., Γιώργο Κουμουτσάκο, ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά του.

Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξή του το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό «News24/7», έκανε γνωστό ότι θα ακολουθήσει και αγωγή κατά του Πάνου Καμμένου. Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε αποφασισμένος ότι θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη και για άλλους προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπειά του και τη δημοκρατική λειτουργία του δημόσιου χώρου. «Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να λέει ό,τι του κατέβει εκείνη την ώρα και να δυσφημεί και να συκοφαντεί τρίτους. Ή έχει αποδείξεις ή ανακαλεί» είπε και υπογράμμισε: «Εγώ καλώ τον κ. Κουμουτσάκο να ζητήσει συγγνώμη και να ανακαλέσει, διότι όταν λέει ότι αλληλοεκβιάζονται, υπονοεί ότι εκβιάζω και εγώ. Αυτό ή θα το αποδείξει, στα δικαστήρια βέβαια, ή θα το ανακαλέσει».

«Του δίνω μία ευκαιρία. Αλλά όχι με μισόλογα» πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς, καλώντας τον κ. Κουμουτσάκο να απαντήσει και στο «αν θεωρεί την προσφυγή στη δικαιοσύνη εκβιασμό», όπως επίσης και για το «πώς αντιμετωπίζεται – αν όχι με επιχειρήματα και με τη δικαιοσύνη – η απειλή στη ζωή ενός ανθρώπου».

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών μίλησε για δημοσιεύματα και δηλώσεις του κ. Κουμουτσάκου που υιοθέτησε η ΝΔ, οι οποίες τον εμφανίζουν, όπως είπε, ότι εκβιάζει και εξυβρίζει εξίσου με τον κ. Καμμένο, και μάλιστα με όρους χαμαιτυπείου. Έκανε λόγο για «ψεύδη» με τα οποία «ο κύριος αυτός και το κόμμα της Ν.Δ. έχουν σκοπό να προσβάλουν εμένα, καθότι με παρουσιάζουν ως πρόσωπο που διαπράττει ποινικά αδικήματα, της εξύβρισης και του εκβιασμού, χωρίς πραγματικά περιστατικά».

Όπως υποστήριξε, «δεν πρόκειται για πολιτικό σχόλιο, αλλά για δημόσια προσβολή σε έναν άνθρωπο ο οποίος καταφεύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να προστατεύσει τη δημοκρατία στον δημόσιο χώρο και το θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας της τιμής και της αξιοπρέπειάς του».

Ερωτηθείς σχετικά με τα απειλητικά SMS, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι υπάρχουν και άλλα με ανάλογη απειλητική λειτουργία, παρατήρησε δε ότι «το όλο κλίμα δεν είναι καλό, όπως δεν είναι καλά και τα δημοσιεύματα σε ορισμένα sites και σε μία συγκεκριμένη εφημερίδα για τις ίδιες υποθέσεις, τα οποία επικαλείται ο κατηγορούμενος, όπως δεν ήταν καλά πράγματα και οι σφαίρες και τα αίματα που ελάμβανα». Και κατέληξε: «Δεν είναι δυνατόν να απειλείται η ζωή μου και εγώ να προσφεύγω στη Δικαιοσύνη και να θεωρείται αυτό εκβιασμός».

Κύκλοι Ν. Κοτζιά: Ο κ. Κουμουτσάκος ανακάλεσε

«Επί της ουσίας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανακάλεσε» σημείωναν το μεσημέρι κύκλοι του Νίκου Κοτζιά, σε συνέχεια των συνεντεύξεων που έδωσαν σήμερα οι δύο πολιτικοί άνδρες.

Κατά την άποψή τους, ο βουλευτής της Ν.Δ., φοβούμενος τις συνέπειες, χρησιμοποίησε λέξεις, όπως «υποθέτω» ή «πολιτική εκτίμηση».

Ωστόσο, οι σοβαρές πολιτικές εκτιμήσεις – ανέφεραν επί λέξει κύκλοι του τ. υπουργού Εξωτερικών – που σέβονται τον δημόσιο δημοκρατικό διάλογο και τον ελληνικό λαό, δεν γίνονται με υποθέσεις, αλλά στηρίζονται σε αληθή περιστατικά. «Η σοβαρότητα των πολιτικών εκτιμήσεων καταδεικνύει και το ανάλογο πολιτικό ήθος» κατέληγε το σχόλιο των εν λόγω κύκλων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed