Επένδυση 7,2 εκατ. ευρώ στις ελληνικές σειρές από την ΕΡΤ

Με τρεις συν μία σειρές προχωράει για την επόμενη σεζόν η ΕΡΤ, για να ενισχύσει το πρόγραμμα της ΕΡΤ1. Πρόκειται για τη σειρά «Τα Καλύτερά μας Χρόνια», τη σειρά με προσωρινό τίτλο «Το Τυχερό μας» και την «Τούρτα της Μαμάς», στην οποία θα συνυπάρξουν ύστερα από καιρό ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 7.213.555 ευρώ. Για το 2021 μετατίθεται η σειρά που θα βασιστεί σε μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ. Μέχρι σήμερα, τα οικονομικά δεδομένα για τις παραγωγές της ΕΡΤ έχουν ως εξής:

* Η σειρά «Τα καλύτερά μας Χρόνια», της Tanweer, με 65 επεισόδια, έχει προϋπολογισμό 3.432.318 ευρώ για τα έτη 2020 και 2021, πλέον ΦΠΑ και εργοδοτικών εισφορών. Κάθε επεισόδιο θα είναι διάρκειας 45 λεπτών και θα έχει κόστος 52.804 ευρώ.

* Η σειρά με προσωρινό τίτλο «Το Τυχερό μας» ανατέθηκε στην Ι.Κ. Κινηματογραφικές και Τηλεοπτικές παραγωγές ΑΕ (Καραγιάννης), με προϋπολογισμό 2.219.064 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και εργοδοτικών εισφορών. Πρόκειται για 100 επεισόδια διάρκειας 50 λεπτών, με κόστος 22.196 ευρώ το καθένα.

* «Η Τούρτα της Μαμάς» έλαβε έγκριση για 32 επεισόδια, με συνολικό προϋπολογισμό 1.568.173 ευρώ για τη σεζόν 2020 – 2021, πλέον ΦΠΑ και εργοδοτικών εισφορών. Το κόστος για κάθε επεισόδιο 55 λεπτών ανέρχεται σε 49.005 ευρώ και η εκτέλεση παραγωγής ανήκει στην Άγγελος Στυλιανός Παραγωγή Οπτικοακουστικών Μέσων Μονοπρόσωπη ΙΚΕ.

 

Μαγκαζίνο και τηλεπαιχνίδι

* Το τηλεπαιχνίδι «Catch the Answer», με παρουσιαστή τον Νίκο Κουρή και συνολικά 65 επεισόδια, έχει προϋπολογισμό 410.902 ευρώ πλέον ΦΠΑ και εργοδοτικών εισφορών. Τη μεικτή παραγωγή έχει αναλάβει η ABC Production ΑΕ. Το κόστος επεισοδίου ανέρχεται σε 6.321 ευρώ.

* Την καθημερινή εκπομπή «Φλ…ΕΡΤ», μετά την αλλαγή του παραγωγού, ανέλαβε η Arcadia Media. Ο προϋπολογισμός της δαπάνης στη μεικτή παραγωγή ανέρχεται σε 310.410 ευρώ, πλέον εργοδοτικών εισφορών, ΦΠΑ και ποσού 20.000 ευρώ για την κατασκευή του σκηνικού. Έχουν εγκριθεί 90 επεισόδια με κόστος 3.226 ευρώ το καθένα.

 

 

πηγή: typologies
No Comments Yet

Comments are closed