Ένταση και πάλι στην «Πρωτοβουλία» – Κείμενο καταδίκης των επιθέσεων στον Μπουτάρη

Ένα έντονο παρασκήνιο βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη στην παράταξη της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης που οδηγεί σε νέα ρήξη τουλάχιστον μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του Παναγιώτη Αβραμόπουλου, την ώρα που το τελευταίο διάστημα χτίζονταν γέφυρες μεταξύ τους.

Αφορμή ένα κείμενο που εκδόθηκε από την «Πρωτοβουλία» που αποδοκιμάζει τις υβριστικές επιθέσεις στο πρόσωπο του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τις δηλώσεις του για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Το κείμενο, το οποίο δόθηκε πριν λίγη ώρα στη δημοσιότητα, επιχειρήθηκε να συγκεντρώσει τις υπογραφές όλων των δημοτικών συμβούλων της «Πρωτοβουλίας» ωστόσο τελικά εκδόθηκε δίχως αυτές καθώς δεν έλειψαν οι αντιδράσεις με κορυφαίες αυτές του κ. Αβραμόπουλου.

Το κείμενο της «Πρωτοβουλίας» αναφέρει πως «τις τελευταίες ώρες με αφορμή δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, εξαπολύθηκε ένας οχετός προσωπικών ύβρεων και χυδαιοτήτων με βασικό στόχο την αποδόμηση του ίδιου του Δημάρχου ως προσωπικότητας και, μέσω αυτής, των απόψεών του για λύση στο χρονίζον θέμα των σχέσεών μας με τη γείτονα πΓΔΜ». Σημειώνει μεταξύ άλλων πως οι απόψεις του Δημάρχου και της «Πρωτοβουλίας» για το συγκεκριμένο θέμα είναι διατυπωμένες δημοσίως και δεν μεταβάλλονται ανάλογα με την εκάστοτε φορά των πολιτικών ανέμων: «είμαστε σταθερά υπέρ μιας βιώσιμης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης που θα επιτρέψει στις δύο χώρες να επικεντρωθούν στα πραγματικά τους προβλήματα και να προχωρήσουν στον δρόμο της ειρήνης, της φιλίας και της ανάπτυξης».

Η «Πρωτοβουλία», στην ανακοίνωσή της αποδοκιμάζει:

  • Κάθε προσβλητική δήλωση και ενέργεια σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.
  • Τον διχαστικό λόγο και την επιχείρηση εκφοβισμού σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο εστάλη προς έγκριση και «υπογραφή» στα mail όλης της δημοτικής ομάδας. Η διαδικασία προκάλεσε αντιδράσεις όπως του κ. Αβραμόπουλου ο οποίος σε επιστολή του προς δήμαρχο επισημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν δέχεται να υπογράψει «δήλωση κοινωνικών φρονημάτων και ομολογία πίστεως» και κάνοντας λόγο για κατά καιρούς αντιφατικές δηλώσεις του κ. Μπουτάρη στο θέμα.

No Comments Yet

Comments are closed