Ένας από τους τρεις νεαρούς που τοποθέτησαν τις σημαίες στις βραχονησίδες: «Αναρτήσαμε τις ελληνικές σημαίες προς τιμήν του Μπαλταδώρου»

Για την πρωτοβουλία τους να τοποθετήσουν ελληνικές σημαίες στις βραχονησίδες στο σύμπλεγμα των Φούρνων, μίλησε ο ένας από τους τρεις νεαρούς που συμμετείχε στη πράξη αυτή.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στη τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς ανέφερε πως η κίνησή τους ήταν μία απόφαση που έλαβαν αυθόρμητα προς τιμήν του αδικοχαμένου πιλότου του Mirage 2000-5, Γιώργου Μπαλατδώρου.

Όπως περιγράφει χαρακτηριστικά, «ξεκινήσαμε την Παρασκευή, στις 11 το πρωί και την πρώτη σημαία τη βάλαμε στο μικρό Ανθρωποφάγο, μετά στο Μεγάλο Ανθρωποφάγο, στο Ασπρονήσι, στο Μακρονήσι και τέλος στο Πετροκάραβο», ενώ πρόσθεσε πως έριξαν ένα στεφάνι προς τιμήν του Μπαλταδώρου στο Πρασονήσι πριν τοποθετήσουν την πρώτη σημαία.

Μάλιστα, ο νεαρός νησιώτης αποκάλυψε πως την επόμενη μέρα έκαναν ξανά την ίδια διαδρομή προκειμένου να διαπιστώσουν αν βρίσκονταν ακόμη εκεί οι σημαίες, οι οποίες τελικά δεν είχαν πέσει.

Στη συνέχεια, ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς υποστήριξε πως «δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε, ούτε κόμματα, το κάναμε για τη σημαία και την πατρίδα», ενώ επισήμανε πως η πράξη τους αυτή δεν έγινε για να προκαλέσουν τους Τούρκους.

«Το μήνυμα μας προς τους Τούρκους: ειρήνη σε αυτούς», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται στις τούρκικες φυλακές «κουράγιο στις οικογένειες των παιδιών που είναι φυλακισμένα και επειδή κάποιοι είπαν ότι θα καθυστερήσει η επιστροφή τους από την πράξη μας. Μπορώ να πω να πάμε εμείς οι τρεις στη θέση τους και να επιστρέψουν αυτοί».

No Comments Yet

Comments are closed