Ένα ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου για το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

H μάχη των διαρροών και του παρασκηνίου βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των στρατοπέδων των δύο κυβερνητικών εταίρων με το διαζύγιο να εμφανίζεται πλέον ως δεδομένο αλλά να απομένει ο τρόπος και ο χρόνος που αυτό θα συμβεί.

Λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στην Ελλάδα, που εκτιμάται ότι θα ασκήσει πιέσεις ώστε να περάσει το συντομότερο η Συμφωνία των Πρεσπών, και με δεδομένη τη σκλήρυνση της στάσης που αποδίδεται στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, αναμένεται ίσως και σήμερα να υπάρξει συνάντηση των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.

Ήταν ο περασμένος Οκτώβριος όταν σε τετ-α-τετ τους είχαν συμφωνήσει συμπόρευση ως τον Μάρτιο. Τώρα ωστόσο φαίνεται πως η κυβέρνηση επιταχύνει την εισαγωγή προς κύρωση στη Βουλή της Συμφωνίας.

Από το χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε το μήνυμα πως η κυβέρνηση έχει τους 151 και για να περάσει τη Συμφωνία αλλά και για να κυβερνήσει.

Αύριο το πρωί συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Γραμματεία των ΑΝΕΛ όπου αναμένεται ο κ. Καμμένος να ξεκαθαρίσει τη στάση του αναφορικά με την παραμονή του κόμματός του στην κυβέρνηση αλλά και το αν αποχώρηση από αυτήν σημαίνει και άρσης της εμπιστοσύνης του.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνέντευξη που έχει προγραμματίσει να παραχωρήσει ο πρωθυπουργός αύριο το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

 

No Comments Yet

Comments are closed