Ένα εξώφυλλο χίλιες λέξεις!

Κορυφαία στιγμή για τον διεθνή τύπο το εξώφυλλο του Time, που ασκεί κριτική στον Ντόλαντ Τραμπ για την πρακτική διαχωρισμού των παιδιών μεταναστών από τις οικογένειές τους. Με ένα άκρως ειρωνικό και σαφέστατο τίτλο, «Καλωσήρθες στην Αμερική».
Σε ένα κόκκινο φόντο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται όρθιος να κοιτά το μικρό κοριτσάκι από την Ονδούρα, το οποίο σταμάτησαν μαζί με τη μητέρα της στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού οι σκληρές αμερικανικές δυνάμεις επιβολής, που ύστερα από τις κυβερνητικές εντολές, έχουν χωρίσει από τον Απρίλιο του 2018 περισσότερους από 2.000 παράνομους μετανάστες από τα ανήλικα παιδιά τους.
Το κοριτσάκι αυτό, φωτογραφημένο από τον πολυβραβευμένο και με Πούλιτζερ φωτογράφο, Τζον Μουρ, μοιάζει τώρα να κοιτάζει κλαίγοντας όχι τη μαμά του, αλλά τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Τραμπ, γεμάτος απάθεια, κοιτάζει με τη σειρά του το κοριτσάκι και ο λακωνικός τίτλος τα λέει όλα: «Καλώς ήρθες στην Αμερική».
Το εξώφυλλο του τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου, σε μια προσπάθεια να διαδοθεί το μήνυμα εναντίωσης σε ένα από τα δεινά που συμβαίνουν στην Αμερική, ακυρώνοντας κάθε έννοια ανθρωπισμού και σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το TIME σε ανάρτησή του στο twitter αναρωτιέται καυστικά «Τι είδους χώρα είμαστε;»

 

 

No Comments Yet

Comments are closed