Ελένη Φύκα: Επιλέγω Περιφέρεια και όχι Βουλή

Μετά από τρεις θητείες ως νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας η Ελένη Φύκα δηλώνει σε συνέντευξή της στο MyPortal.gr πως παρά τις προτάσεις για την κεντρική πολιτική σκηνή επιλέγει να παραμείνει στην αυτοδιοίκηση. Παράλληλα εμφανίζεται έτοιμη να αναλάβει μια θέση διοίκησης και αναφέρεται στα χαρακτηριστικά και τους στόχους της παράταξης του Απόστολου Τζιτζικώστα «Αλληλεγγύη» ενόψει των εκλογών και της νέας περιόδου.

 

Είστε επί τρεις θητείες εκλεγμένη νομαρχιακή και περιφερειακή σύμβουλος. Θα είστε εκ νέου υποψήφια ή θα επιλέξετε την κεντρική πολιτική σκηνή και το ψηφοδέλτιο της ΝΔ;

Η ερώτηση αυτή είναι κυρίαρχη σε μένα εδώ και πολύ καιρό. Μπορώ να πώ ότι προϋπήρχε και της πρώτης μου συμμετοχής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006. Είναι τιμητικό και ενδιαφέρον να σου προτείνουν σταθερά τη συμμετοχή σου στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών. Είμαι πάντα κοντά στο χώρο της Ν.Δ. -υπήρξα το προηγούμενο διάστημα Υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας  στην Κεντρική Μακεδονία της Ν.Δ.- παρ’ όλα αυτά η φλόγα της αγάπης μου για την Αυτοδιοίκηση παραμένει άσβεστη και θεωρώ ότι δεν έχω κλείσει το κύκλο της ενασχόλησης μου με αυτή. Μη ξεχνάτε ότι το βασικό μου μόττο παραμένει το “Αγαπώ τον τόπο μου” και συμπληρώνοντας το ..” και τους ανθρώπους του” είναι κάτι που μπορεί να ακούγεται ως προεκλογικό σλόγκαν αλλά για μένα είναι μια φανατική αλήθεια ζωής.

Πιστεύετε πως η παραμονή σας στην Περιφέρεια θα πρέπει να σηματοδοτήσει λόγω της εμπειρίας σας και την ανάληψη καθηκόντων στη διοίκηση;

Στη ζωή μου έμαθα να “χτίζω” με υπομονή και επιμονή. Δεν εχω φυζικ κομήτη και παρόλο που με μαγεύουν τα πραγματικά, απεχθάνομαι τους ανθρώπους και τις πορείες “πυροτεχνήματα”.

Ξεκίνησα από το χώρο του συνδικαλισμού και της ΔΑΚΕ των εφοριακών και όταν ένοιωσα πως είναι η ώρα προχώρησα στον αυτοδιοικητικό χώρο. Κάθε πράγμα θέλει το χρόνο του για να ωριμάσει. Δεν υπήρξα ποτέ καρεκλοκένταυρη και είμαι λάτρης της φράσης “ο τελευταίος τροχός της αμάξης”. Όσοι τον προσπερνούν αποτυγχάνουν να σύρουν σωστά την “άμαξα” τους. Η αποτελεσματικότητα και η προσφορά δεν είναι ζευγάρι πάντα μιας διοικητικής καρέκλας. Ωστόσο επειδή με ρωτάτε, η απάντηση είναι πώς ναι, νοιώθω και ώριμη και έτοιμη να προσφέρω μέσα από μια διοικητική θέση και πιστεύω πως θα ανταπεξέλθω στο ρόλο αυτό με επιτυχία.

Ποιο είναι το πολιτικό μήνυμα που θα εκπέμψει για την νέα της θητεία η παράταξη της διοίκησης του κ. Τζιτζικώστα.

Η παράταξη της διοίκησης Τζιτζικώστα είναι μια δυνατή, συμπαγής και αποτελεσματική ομάδα. Έχει επιτελέσει ένα επιτυχές έργο το οποίο και θα συνεχιστεί στην προσεχή της θητεία. Άνθρωποι των έργων και όχι των επικοινωνιακών τρικ ,κοντά στον πολίτη  καταφέρνουν καθημερινά να ανιχνεύουν τις ανάγκες και τα προβλήματα και να δίνουν λύσεις το δυνατό γρήγορες και αποτελεσματικές. Είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική ομάδα χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις με ανθρώπους από όλες τις βαθμίδες και τις κοινωνικές ομάδες και επαγγέλματα. Οι συνάδελφοι και των επτά νομών άξιοι ο καθένας στον τομέα του καταφέρνουμε όλοι μαζί να είναι η “Αλληλεγγύη” μια απεικόνιση της σύνθεσης της κοινωνίας και έτσι μπορούν να την εκπροσωπούν αποτελεσματικά. Η νέα θητεία είναι στην ουσία η συνέχεια της προσπάθειας για τη βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των πολιτών χτίζοντας γερές βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Όμως, ακούω ως ερώτημα, αν ο κ. Τζιτζικώστας δεσμευθεί πως θα παραμείνει αν εκλεγεί, σε όλη τη θητεία στην Περιφέρεια. Διότι το 2015, εν μέσω της θητείας του, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ.

O Απόστολος είναι ένας άνθρωπος που αγαπά κάτι με το οποίο ασχολείται. Δεν το αφήνει στην τύχη του και σίγουρα δεν το εγκαταλείπει ημιτελές. Και σίγουρα η “Αλληλεγγύη”, οι άνθρωποι και το έργο  τους  είναι για αυτόν πολύ σημαντικά. Δεν αποτελεί «σκαλοπάτι»….

Παρόλο που σίγουρα θα σας απαντήσει ο ίδιος με λόγια και έργα θα πω πως  σίγουρα ο Περιφερειάρχης  δεν ήρθε για να φύγει αλλά για να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε με όλους εμάς και συνεχίζει να την υποστηρίζει δυναμικά για τη Μακεδονία και τους πολίτες της.

Στις προηγούμενες εκλογές ο κεντροδεξιός χώρος είχε εμφανιστεί διασπασμένος με τις υποψηφιότητες Τζιτζικώστα και Ιωαννίδη. Η “Αλληλεγγύη” θα συνεργαστεί με τους συμβούλους και τα στελέχη της παράταξης Ιωαννίδη στις εκλογές του Μαΐου;

Στις προηγούμενες εκλογές σε επίπεδο περιφέρειας υπήρξε μια ατυχής συγκυρία στον κεντροδεξιό χώρο που τη ζήσαμε έντονα και ήταν για κάποιους από εμάς πολύ δύσκολη. Διεξήχθη παρ’ αυτά σε επίπεδο ευγενούς άμιλλας και μετεκλογικά γόνιμης “αντιπολίτευσης”. Ήταν και ένα μήνυμα των πολιτών ότι αποζητούν καθαρά αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς απαγκιστρωμένους από κομματικούς μηχανισμούς τους οποίους επιλέγουν φυσικά αλλά σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης. Την απάντηση στο ερώτημα σας δίνει η λαϊκή ρήση.. ”το αίμα νερό δε γίνεται κι αν γίνεται …δεν πίνεται!!!”

Όμως με πολυδιάσπαση εμφανίζεται σε αυτές τις εκλογές ο κεντροδεξιός χώρος στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Πόσο σας προβληματίζει;

Δε σας κρύβω πως και με δική μου έκπληξη παρακολουθώ τις εξελίξεις των υποψηφιοτήτων στο χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης..Η πολυδιάσπαση βέβαια δεν παρατηρείται μόνο στο κεντροδεξιό χώρο  αλλά και σε άλλους .Θεωρώ πως είναι μια συνέπεια του Κλεισθένη που χαρακτηρίζεται και από άλλα πολλά τρωτά και εύχομαι να τροποποιηθεί. Η πολυφωνία δεν με τρόμαξε ποτέ και το εκλογικό σώμα είναι άξιο να υποδείξει τον εκλεκτό του. Αν μιλήσω σε επίπεδο «ευσεβούς πόθου» θα σας έλεγα πως ναι, θα προτιμούσα να υπήρχε ένας κοινής αποδοχής υποψήφιος γιατί τα προβλήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι πολλά και χρειάζεται μια συμπαγής νέα διοίκηση για να αντιμετωπιστούν. Θα ευχηθώ καλή επιτυχία στους υποψηφίους και ένα καλύτερο αύριο για το μέλλον του Δήμου.

 

No Comments Yet

Comments are closed