ΕΛ.ΑΣ.: 9 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών και παράτυπων μεταναστών

Συνολικά 9 άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου.

Όπως γνωστοποιεί η Γ.Α.Δ.Θ. σε ανακοίνωσή της αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικά στοχευμένους ελέγχους προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τόσο φυγόποινα άτομα όσο και άτομα που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

• 3 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης αλλοδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων πρωινές ώρες χθες (12-02-2020) σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (6) ετών και (10) μηνών και χρηματική ποινή για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

• 6 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται 2 αλλοδαποί ηλικίας 36 και 32 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης βραδινές ώρες χθες (12-02-2020) στο κέντρο της πόλης (ευρύτερη περιοχή Πλατείας Αριστοτέλους).

Ειδικότερα, ο 32χρονος αποπειράθηκε να πουλήσει μικροποσότητα κάνναβης σε αστυνομικό, αγνοώντας την ιδιότητά του, και μόλις αυτή γνωστοποιήθηκε, αντιστάθηκε σθεναρά προκειμένου να διαφύγει, ενώ ο 36χρονος ήταν επιφορτισμένος με την επιτήρηση του χώρου όπου απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, χρηματικό ποσό προερχόμενο από αγοραπωλησίες παράνομων ουσιών καθώς και (2) κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποίησαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

No Comments Yet

Comments are closed