Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται βοριάδες και καύσωνας το Σαββατοκύριακο

Σε επιφυλακή είναι ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του Σαββατοκύριακου, καθώς η ΕΜΥ εξέδωσε δελτίο το πρωί της Παρασκευής για ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι ξεκινούν από σήμερα και θα έχουν διάρκεια έως και την Κυριακή.

Οι άνεμοι θα πνέουν ισχύος 7 έως και 8 μποφόρ σε νότιο Ευβοϊκό, νοτιοανατολικό Αιγαίο, νοτιοδυτικό Αιγαίο, κεντρικό Αιγαίο, στενό Καφηρέα και θάλασσα Κυθήρων.

Σύμφωνα με τον χάρτη προειδοποίησης που εξέδωσε το Meteo Alarm, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μετεωρολογικών Υπηρεσιών, «εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες» αναμένονται το Σάββατο σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, την Ήπειρο, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο, και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός θα παραμείνει ξηρός, πιθανότατα, μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Καθ’ όλο αυτό το διάστημα μέχρι τότε δεν αναμένονται βροχές στη χώρα, εξήγησε ο μετεωρολόγος.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρναούτογλου, το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού το Σαββατοκύριακο θα είναι οι ξηροί βόρειοι άνεμοι και γι’ αυτόν τον λόγο, τόνισε, χρειάζεται προσοχή -για εκδήλωση πυρκαγιών- στις ηπειρωτικές, κυρίως, περιοχές.

Ο γνωστός μετεωρολόγος επισήμανε ότι το Σάββατο θα κυλήσει με λιακάδα και δυνατό βοριά σε περιοχές του Αιγαίου, τη Θράκη, τη Στερεά (Αττική, Βοιωτία και Εύβοια) καθώς και την Πελοπόννησο.

Την Κυριακή, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένεται λιακάδα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και επιμονή των δυνατών, βόρειων ανέμων στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, της Θράκης, της Στερεάς (Αττική, Βοιωτία και Εύβοια) και Πελοπόννησο.

No Comments Yet

Comments are closed