Κορωνοϊός: Έκκληση γιατρών και φαρμακοποιών να σταματήσουν οι πολίτες να αγοράζουν παρακεταμόλη και χλωροκίνη

Έκκληση απευθύνουν γιατροί και φαρμακοποιοί προς τους πολίτες να μην σπεύδουν να προμηθεύονται σκευάσματα παρακεταμόλης και χλωροκίνης από τα φαρμακεία καθώς δεν έχει αποδειχτεί η προληπτική θετική τους δράση ενάντια στον κορωνοϊό, ενώ παράλληλα τονίζουν ότι με αυτήν την πρακτική δημιουργούν έλλειψη στη χώρα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι άνθρωποι που θα χρειαστούν τις παραπάνω ουσίες για καταπολέμηση νόσων δεν θα μπορούν να τις βρουν στα ράφια των φαρμακείων αλλά και οι γιατροί για να τους τις χορηγήσουν στα νοσοκομεία.

Έλλειψη χλωροκίνης υπάρχει ήδη στη Θεσσαλονίκη, λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπήρξε από πολίτες που απλά θέλουν να έχουν απόθεμα στα σπίτια τους, επειδή άκουσαν ότι η χορήγησή της έχει θετικά αποτελέσματα στον ιό. Ωστόσο, η αναφορά αφορούσε νοσοκομειακή χρήση σε προσβεβλημένους από τη νόσο και πάντως σε καμία περίπτωση προληπτική χρήση. Τονίζεται δε σε όλους τους τόνους ότι ειδικά για τη χλωροκίνη που χρησιμοποιείται ως φάρμακο για ασθενείς με χρόνιες νόσους είναι «απαγορεύεται (δυνητικά) σε άλλους πολίτες να την αγοράζουν ως απόθεμα»

 

No Comments Yet

Comments are closed