Εγκαίνια ΔΕΘ χωρίς βουλευτές και κομματικά στελέχη

Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού αλλάζουν ριζικά τη μορφή των εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ. Στο «Βελλίδειο» το απόγευμα του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου για να παρακολουθήσουν την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα συγκεντρωθούν οι συνήθεις κυβερνητικές και κομματικές κουστωδίες.

Από 3500 τα αυστηρά πρωτόκολλα του κορωνοϊού θα περιορίσουν τους προσκεκλημένους σε 750. Ο διαφορετικός τρόπος των φετινών εγκαινίων απασχολεί ήδη τη Νέα Δημοκρατία και προ ημερών στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο γενικός διευθυντής του κυβερνώντος κόμματος Γιάννης Μπρατάκος όπου συναντήθηκε με στελέχη της ΔΕΘ και είχε και κομματικές συσκέψεις.

Το μήνυμα που έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πως φέτος δεν θα προσκληθούν στα εγκαίνια της ΔΕΘ κομματικά στελέχη αλλά οι προσκλήσεις θα περιοριστούν και στους βουλευτές και στα κυβερνητικά στελέχη. Στην ομιλία του πρωθυπουργού θα είναι μόνο όσοι υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη έχουν σχέση με τα θέματα που αφορούν την οικονομία, τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ.

Φέτος δεν αναμένονται και εικόνες συνωστισμού στα σκαλιά στην είσοδο του Βελλιδείου για την υποδοχή των πολιτικών.

Μάλιστα στη σύσκεψη τονίστηκε πως αναμένονται αντιδράσεις από κομματικούς και πως θα πρέπει αυτό να επικοινωνηθεί εγκαίρως.

Επίσης στην ίδια σύσκεψη επισημάνθηκε πως η ΝΔ και φέτος θα διοργανώσει πρόγραμμα περιοδειών, εκδηλώσεων και συσκέψεων σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα πριν τη ΔΕΘ το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου και να αναπτυχθεί ως τις 4 Σεπτεμβρίου.

No Comments Yet

Comments are closed