Εγένετο ΣΒΕ με σκληρή κόντρα με το ΣΕΒ

Την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των θεσμών. Δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση γιατί ένας περιφερειακός Σύνδεσμος συναντήθηκε θεσμικά με τους φορείς καθώς ήδη από τον Ιούλιο ο ΣΒΒΕ αναγνωρίσθηκε με κυβερνητικό νόμο ως κοινωνικός εταίρος.

Μια από τις προϋποθέσεις για αυτό ήταν και ο Σύνδεσμος να έχει εθνική και όχι περιφερειακή εμβέλεια και έτσι στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής, η οποία μάλιστα έγινε δίχως πρόσκληση προς τους δημοσιογράφους, το «Βορείου» έφυγε από τον τίτλο του ΣΒΒΕ και αυτός μετονομάστηκε σε ΣΒΕ: Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Η όλη διαδικασία, που έτρεξε κυρίως με πρωτοβουλία του προέδρου του Αθανάσιου Σαββάκη, δεν έγινε δίχως αντιδράσεις. Κυρίως από τον ΣΕΒ τον ως τώρα μοναδικό κοινωνικό εταίρο που εκπροσωπούσε τους Βιομηχάνους. Στελέχη του ΣΕΒ δεν κρύβουν την ενόχληση τους με τις επιλογές του ΣΒΒΕ σημειώνοντας πως αποτελεί ένα Σύνδεσμο που μπορεί να αλλάξει την ονομασία του αλλά εκπροσωπεί μόνο το βορειοελλαδικό χώρο και όχι όλη τη χώρα. Του αποδίδουν μάλιστα και φιλοκυβερνητική στάση. Από την άλλη στελέχη του ΣΒΕ, πλεον, σημειώνουν πως ο ΣΕΒ δεν είναι αμιγώς εκπρόσωπος των βιομηχάνων καθώς εδώ και λίγα χρόνια έχει μετονομαστεί σε Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

 

No Comments Yet

Comments are closed