Έφτασε το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα – LIVE Ενημέρωση Πλεύρη

Σήμερα στις 10:30, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης εξειδικεύει τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους 60 ετών και άνω.

Η σχετική τροπολογία υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή, με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Στην ενημέρωση, στο υπουργείο Υγείας, συμμετέχει και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης.

Με βάση τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ, ένας στους δύο από τους 520.000 πολίτες άνω των 60 θα επιλέξει να εμβολιαστεί, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 250.000 θα παραμείνουν ανεμβολίαστοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Πλεύρη στην ενημέρωση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους 60αρηδες, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα.

Pρόκειται για Έλληνα από τη Νότια Αφρικη, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη και όπως διευκρίνισε έχει ξεκινήσει λεπτομερής ιχνηλάτηση των επαφών του και έχει τεθεί σε απομόνωση.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης ήταν θέμα χρόνου προκειμένου να εντοπιστεί το συγκεκριμένο στέλεχος στην Ελλάδα και διαβεβαίωσε πως η χώρα μας τηρεί όλα τα πρωτόκολλα.

Δείτε live:

No Comments Yet

Comments are closed