Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγη! Λαζάνια φούρνου με σπανάκι και φέτα

Τα λαζάνια είναι από τα πιο αγαπημένα και απολαυστικά πιάτα ζυμαρικών. Εδώ τα συνδυάζουμε με λατρεμένες ελληνικές γεύσεις, όπως το σπανάκι και η φέτα.

Μερίδες:4 Διαβάστε παρακάτω…
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:60′
Έτοιμο σε:1:15′

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου
όλες οι συνταγές του chef »

 

Υλικά
1 πακέτο λαζάνια πλατιά
1 συσκευασία σπανάκι σε φύλλα κατεψυγμένα (1000γρ.)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
3 ντομάτες, σε λεπτές φέτες
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
6 κουτ. σούπας βούτυρο
1 λίτρο γάλα
2 αβγά
300γρ. φέτα τριμμένη
100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε το σπανάκι, αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να σωθούν τα υγρά από το τηγάνι. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε σουρωτήρι να στραγγίξουν εντελώς τα υγρά.

Για την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι. Ψήνετε για λίγο ανακατεύοντας με αβγοδάρτη και προσθέτετε το γάλα. Συνεχίζετε να ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να δέσει η κρέμα και εκτός φωτιάς ανακατεύετε τα αβγά, την κεφαλογραβιέρα και ανάλογο αλατοπίπερο στο τέλος.

Προσθέτετε μέσα στο στραγγισμένο σπανάκι το ¼ της μπεσαμέλ, τον άνηθο, τη φέτα και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε δυο τρεις κουταλιές από την μπεσαμέλ στον πάτο ενός πυρίμαχου ταψιού και κάνετε μια πρώτη στρώση με λαζάνια. Απλώνετε πάνω τη μισή ποσότητα από το σπανάκι και κάνετε από πάνω του μια στρώση από φέτες ντομάτας. Αλατίζετε ελαφρά και πασπαλίζετε με βασιλικό.

Σκεπάζετε τις ντομάτες με δεύτερο στρώμα από λαζάνια, κάνετε δεύτερη στρώση από σπανάκι και σκεπάζετε με δεύτερη στρώση από ντομάτες, βασιλικό και τέλος με λαζάνια. Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ, ισιώνετε και ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Πηγή: Olivemagazine.gr

No Comments Yet

Comments are closed