Εδώ θα φάτε την καλύτερη έθνικ κουζίνα στη Θεσσαλονίκη

Κινέζικο, Μεξικάνικο, Ινδικό, γεύσεις από την γειτονική Τουρκία.

Η γευστική σκηνή της Θεσσαλονίκης προσφέρει πολλές επιλογές για να απολαύσετε ethnic κουζίνα σε εστιατόρια με ξεχωριστό περιβάλλον και προσιτές τιμές.

Το Thestival επέλεξε και σας παρουσιάζει οκτώ από τα στέκια της πόλης με νοστιμιές από διάφορες γωνιές του κόσμου:

El Burrito

mexika-1.png

Αν ρωτήσουν ένα Θεσσαλονικιό που μπορεί να βρει καλό μεξικάνικο φαγητό, εκείνος θα απαντήσει με δύο λέξεις. El Burrito! Βρίσκεται στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 5 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκτός από την παραδοσιακή μεξικάνικη κουζίνα μπορείτε να δοκιμάσετε και δροσερά κοκτέιλς.

Το «El Burrito» στη Θεσσαλονίκη χωρίζεται σε δύο δωμάτια: στο ένα, θα βρείτε την Cantina Mexicana με παραδοσιακή και δημιουργική μεξικάνικη κουζίνα, και στο άλλο, ακριβώς δίπλα, την Cocktaileria, το απόλυτο cocktail bar της πόλης. Όπου και να καθίσετε, θα έχετε παρέα σας τη Frida Kahlo, τον Emiliano Zapata, τον Pedro Yfantes, τον Jorge Negrete, τον Pancho Villa, τους Luchadores de Lucha Libre και άλλους ήρωες και φιγούρες της μεξικάνικης κουλτούρας! Όλα τα έργα τέχνης που διακοσμούν το χώρο είναι δημιουργίες Μεξικανών καλλιτεχνών, η άποψη των οποίων περιέχει έντονα στοιχεία Cult Latino και Pop Art Vintage!

Αυτά που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε είναι τα μπουρίτο και το Chili con carne.

Πληροφορίες:

Tηλέφωνο: 2310 220622

Oδός: Χρυσοστόμου Σμύρνης 5, Κέντρο Θεσσαλονίκη

Site: elburrito.gr

Nargis

nargis-1.png

Με έντονα αρώματα και πικάντικες γεύσεις από την Ινδία θα έρθει αντιμέτωπος όποιος θελήσει να επισκεφθεί, Nargis ένα από καλύτερα ινδικά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Βρίσκεται σε ένα μικρό στενάκι κοντά στη Σβώλου στο κέντρο της πόλης, το οποία αν δεν ρωτήσεις, δύσκολα θα το βρεις. Η διακόσμηση του είναι επηρεασμένη φυσικά από την Ινδία, ενώ η εξυπηρέτηση του, το κάνει να ξεχωρίσει.

Από το κοτόπουλο Ταντούρι μέχρι τα σαμόζες λαχανικών και το κοτόπουλο μασσάλα, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δοκιμάστε τα πιάτα του Nargis, θα το ξαναεπισκεφθείτε σίγουρα.

Πληροφορίες:

Τηλέφωνο: 2310228502

Οδός: Καπετάν Πατρίκη 18, Κέντρο Θεσσαλονίκη

Site: Nargis Indian Restaurant

El Correo Cocina Argentina

arge.png

Το Aργεντίνικο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης El Coreo Cοcina-Argentina βρίσκεται στη πλατεία Κατούνη στα Λαδάδικα, εκεί που η καρδιά της πόλης συνεχίζει να χτυπά με πάθος. Τα υλικά του είναι απλά: Σεβασμός στην αργεντίνικη χειροποίητη κουζίνα, επιρροές από τη δική μας μεσογειακη διατροφή, premium cuts αργεντίνικου κρέατος, παραδοσιακό ψήσιμο a la parilla, πλούσια κάβα κρασιών / ποτών και πάνω από όλα υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 231 050 6506

Οδός: Κατούνη 6

Site: elcorreo.gr

Falafel Taste Middle East

fakafe.png

Για όλους όσους αναζητούν το διαφορετικό, το νέο όμορφο στέκι για φαλάφελ έχει φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για το Falafel Taste Middle East, το οποίο άνοιξε αρχές Δεκέμβρη και έχει κερδίσει με τις γεύσεις του, τους Θεσσαλονικείς.

Ο συνδυασμός της ποιότητας και των φρέσκων προϊόντων έχει ως αποτέλεσμα το εξαιρετικό φαλάφελ με συνταγές από την Μέση Ανατολή, προσαρμοσμένες φυσικά στις απαιτήσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.

Η ιδέα για την δημιουργία του Falafel Taste Middle East ξεκίνησε όταν η Μαρία Παλάβρατζη, πολιτικός μηχανικός συνάντησε τον σεφ, Raed Zakhem, ο οποίος την μύησε στις γεύσεις της Ανατολής. Η Μαρία θέλοντας να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό, να ξεφύγει από τις κλασικές γεύσεις τόλμησε να δημιουργήσει κάτι δικό της, το φαλάφελ που θα ταξιδέψει σε άλλα μέρη όσους το δοκιμάσουν.

Πληροφορίες

Tηλέφωνο: 231 027 8363

Οδός: Μητροπόλεως 106 και Ρωμανού, Θεσσαλονίκη Κεντρο

Site: Falafel Taste Middle East

Massaya

moza.png

Το Massaya είναι η επιλογή που έλειπε από τη Θεσσαλονίκη και φιλοδοξεί να σας μυήσει στη γοητεία της γνήσιας Αραβικής κουζίνας, απολαμβάνοντας εμπνευσμένες γεύσεις σε ένα χώρο κυριευμένο από την αύρα της Μέσης Ανατολής. Παραδοσιακές συνταγές από την Ανατολική Μεσόγειο, στον πεζόδρομο της Χειμάρας, στην Μπότσαρη. Τι δε θα βρείτε στο Massaya; Την ενοχλητική βαβούρα της πόλης, καθώς ο πεζόδρομος μπροστά από τις πύλες του θα σας προϊδεάσει για μια γευστική διαδρομή στα βάθη της Συρίας, όπου κυριαρχούν η ηρεμία, η απαλή μουσική και οι έντονες γεύσεις.

Πίσω από κάθε γεύση που θα βρείτε στο Massaya κρύβεται η Μάριαμ. Το μεράκι και το πάθος της για τη μαγειρική, αποτελούν τα κατάλληλα εχέγγυα για να προσφέρουν ένα μαγευτικό αποτέλεσμα στους λάτρεις του καλού φαγητού. Με σπουδές στις θετικές επιστήμες μπορεί να λύσει την κάθε δυνατή εξίσωση μεταξύ των υλικών και των γεύσεων, δημιουργώντας το ιδανικό μενού… με μαθηματική ακρίβεια. «Ευθύνη» σε αυτό έχουν και τα πρώτης ποιότητας υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα του Massaya.

Υπεύθυνος για αυτά είναι ο σύζυγος της Μάριαμ, Γιάννης. Ικανός να γυρίσει όλη την Ελλάδα για να βρει τις καλύτερες πρώτες ύλες για το Massaya. Και όχι μόνο την Ελλάδα, καθώς το πλιγούρι, το φρίκε, το αράκ και άλλα πολλά έρχονται κατευθείαν από τη Μέση Ανατολή. Αφού το πετύχει, θα σε περιμένει στην πόρτα για να σε καλωσορίσει και να σε κάνει να αισθανθείς σαν το σπίτι σου. Ο Γιάννης είναι αυτός που θα σου μιλήσει για τα πιάτα ημέρας αλλά και τα παραδοσιακά εδέσματα της συριακής κουζίνας. Προσοχή! Οι περιγραφές του είναι τόσο γλαφυρές που θα θέλεις να τα παραγγείλεις όλα!

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 231 090 4202

Οδός: Χειμάρας 22, Θεσσαλονίκη

Site: massaya.gr

Habanera

haba.png

Το Habanera Coctail Bar Restaurant άνοιξε στην Θεσσαλονίκη το 1996 στο όμορφο νεοκλασικό κτίριο, πάνω στην παλιά Ανθέων (Γ.Παπανδρέου).

Φρέσκα εγχώρια κρέατα και λαχανικά που ετοιμάζονται καθημερινά με τον πιο υγιεινό τρόπο, ώστε να διατηρούν τις διατροφικές τους αξίες, δημιουργούν κάποιες από τις ωραιότερες γεύσεις, από τις κουζίνες των χωρών της Καραϊβικής και του Μεξικού.

Το Habanera, έχει να σας προτείνει μια τεράστια ποικιλία από δροσιστικά cocktails, καθώς και grogs (ζεστά cocktails) για τον Χειμώνα. Τα Mojitos, οι Margaritas και οι Caipirinhas είναι κάποια από τα cocktails που έχουν κάνει το Habanera διάσημο.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 2310 869-331

Οδός: Γεωργίου Παπανδρέου 30, Θεσσαλονίκη

Site: habanera.gr

Ayhan

ayjan.png

Ο σεφ Ayhan Ekinci μετά από αρκετή «περιπλάνηση» σε κουζίνες διαφόρων εθνικοτήτων όπου έκανε τα δικά του γαστρονομικά πειράματα και θαύματα, αποφασίζει να ανοίξει το δικό του εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη, την πόλη για την οποία έχει ιδιαίτερη αγάπη. Ο Ayhan Ekinci με πολυετή εμπειρία 20 χρόνων έχει περάσει από κουζίνες διαφόρων  χωρών όπως είναι της Τουρκίας και Κουβέιτ ενώ στην χώρα μας έχει καταφέρει να »παντρέψει» με επιτυχία στοιχεία της ελληνικής και ανατολίτικης κουζίνας με το πέρασμα του από Αθήνα, Μύκονο και Sani Χαλκιδικής. Στο χώρο αυτό, ο Ayhan θα μας παρασύρει σε ένα μαγευτικό ταξίδι γεύσεων από την Τουρκία μέσα από παραδοσιακές συνταγές της χώρας του που φέρουν τη δική του πινελιά.

Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 231 064 7524

Όδος: Κολοκοτρώνη 21 Σταυρούπολη

Site: ayhan.gr

ΧΟΥΑΝΓΚ

xouangk.png

Το διακεκριμένο ζεύγος chef Χουάνγκ τα τελευταία 3 χρόνια είναι έτοιμο να σας υποδεχτεί σε ένα νέο άνετο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στο μακρινό χωριό Σετσουάν της Κίνας θα σας χαρίσει μία διαφορετική από τις άλλες εμπειρία. Η παραδοσιακή προσεγμένη διακόσμηση, η άριστη εξυπηρέτησή σε συνδυασμό με τις τοπικές ποιοτικές γεύσεις Σετσουάν θα σας ταξιδέψουν ευχάριστα σ’έναν διαφορετικό πολιτισμό.

Πληροφορίες

Οδός: Γ.Θεοτοκά 1 (ΧΑΝΘ) Θεσσαλονίκη, κέντρο

Τηλέφωνο: 2310 221114, & 2310 256243

Site: xouang.gr

No Comments Yet

Comments are closed